zaterdag 16 januari 2016
 

Geschreven door Romy Roomans.

 

013 zag geen dreiging Lamb of God show

Poppodium 013 laat weten dat er bij de Lamb of God show, in november van vorig jaar, geen sprake was van terreurdreiging. Doordat Eagles of Death Metal doelwit was geworden van terreur, besloot Lamb of God de show te annuleren omdat er in Tilburg sprake zou zijn geweest van een reële terreurdreiging

Drummer Chris Adler gaf deze week nog details over de vermeende terreurdreiging. Nu komt de directeur van Poppodium 013, Frens Fijns, met zijn eigen statement: “Onze securityman zag iemand foto’s maken van de voorzijde van het pand. Iets dat we logisch vonden aangezien we net weer geopend waren na de verbouwing. Voor de zekerheid zijn we gaan vragen waarom deze persoon dat deed. Alleen vertrok hij al per fiets. Het was niet zo dat deze persoon al uren rondliep.” Aldus, directeur Fijns van het poppodium.

Volgens Fijns was deze meneer er slechts enkelen minuten. Bovendien was de man alleen volgens de directeur, in tegenstelling tot datgene wat Chris Adler beweerde. Verder voegt Fijns toe: “Onze security en ook wij vonden het niet alarmerend en wilden de show gewoon door laten gaan, net als de andere bands van de avond. (…) Wij respecteren dat helemaal met Parijs in het hoofd. We willen iedereen wel op het hart drukken dat wij geen dreiging zagen, anders hadden we zelf de show niet door laten gaan.”

Wat vind je van deze uitspraak van Poppodium 013? Laat het ons weten via Facebook en Twitter, terwijl je hieronder “Overlord” van Lamb of God beluistert.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist