zondag 6 december 2020
 

Geschreven door Sanne Raatjes.

 

16x alternatief stemmen in de Top 2000

Het is december en dat betekent: er kan weer gestemd worden voor de Top 2000 van NPO Radio 2. Wij hebben een aantal nummers voor je uitgezocht, waarvan je misschien niet verwacht had dat deze überhaupt op de Nederlandse radio te horen zijn.

Metallica

Vorig jaar stonden de mannen van Metallica maar liefst elf keer in de Top 2000. Vooral de ballet “Nothing Else Matters” lijkt het goed te doen. Deze mega hit uit 1992 zorgt er daarom ook al jaren voor dat de Amerikanen in de top 20 van de lijst der lijsten blijven staan.

Iron Maiden

Vanaf de jaren ’70 heeft de heavy metalband Iron Maiden een behoorlijke grote fanbase opgebouwd. Met een aantal succesnummers, waaronder “Fear Of The Dark”, kunnen de Britten niet in de lijst ontbreken.

Nightwish

Sinds het televisieprogramma Beste Zangers is Floor Jansen populairder dan ooit. Niet gek dat het nummer “Élan“, dat Floor samen met haar band Nightwish opnieuw opnam, hoog in de lijst terecht kwam. Ook op de live uitvoering van “Ghost Love Score” kan dit jaar weer gestemd worden. Daarnaast wist Floor, samen met opereazanger Henk Poort, nog een nummer in de lijst te zetten, namelijk “The Phantom of the Opera“.


System Of A Down

Een lekkere track om je volumeknop flink open te draaien: “Chop Suey!” van System Of A Down. Ook dit jaar staat de hardrockband weer de in de Top 2000. Helaas is de track wel sinds 2019 iets gezakt, dus: wake up!

Disturbed

Sinds 2016 is Disturbed te vinden in de Top 2000. Met een cover van “The Sound of Silence“, origineel van Simon & Garfunkel, komen de emoties binnen. Al bij de openingszin, “Hello darkness, my old friend“, schieten de rillingen door je lichaam. De mannen staan met deze versie hoger in de notering dan van de oorspronkelijke artiesten, knap.

Soundgarden

De grungeband met Chris Cornell, maakte in de jaren ’90 flinke indruk. Na de hit “Black Hole Sun”, viel Soundgarden uit elkaar en ging de zanger solo verder. Waar de band Audioslave, waar Chris ook lid van was, geen plekje in de lijst heeft bemachtigd, staat deze knaller toch op plek nummer 300.

Linkin Park

Maar liefst vijf keer is Linkin Park te vinden in de Top 2000. Met een brede doelgroep weten verschillende nummers een plekje in de lijst te veroveren. Na het overlijden van vocalist Chester Bennington, vliegt het nummer “One More Light” binnen op plek nummer 705. Meebléren is dan ook gegarandeerd tijdens nummers van deze band. Gezien ze toch wel voor een muziekrevolutie hebben gezorgd.

Korn

Verrassend genoeg is Korn te vinden in de ranglijst van het radiostation. Met een mix tussen hip-hop, een vleugje metal, grunge en garage punk, heb je alle ingrediënten bijeen voor een invloedrijke band.

The Offspring

In de jaren ’90 werd er door The Offspring veel hits gescoord. Een lekkere punkband waar je bij de track “Self Esteem” lekker mee kan springen.

Evanesence

In 2003 scoorde ze een megahit met het liedje “Bring Me Back To Life”. Niet gek dat de videoclip nog in het geheugen van menig jaren ’90 kid gegrift staat. Toch is dit niet het hoogst genoteerde nummer van Evanescence te zijn, “My Immortal” staat ruim 400 plekken hoger.

Nirvana

Natuurlijk kunnen de grunge mannen van Nirvana ook niet ontbreken in de lijst der lijsten. De band van Kurt Cobain is daarom ook maar liefst elf keer terug te vinden in de noteringen.

AC/DC

De Australische hardrockgroep doet het ook goed. AC/DC staat met verschillende tracks in de Top 2000. Vooral het liedje “Thunderstruck” blijft immens populair. Deze song vind je namelijk terug in de top 20!

Alice Cooper

De shockrocker van de jaren ’70 kan natuurlijk ook niet ontbreken. Alice Cooper vind je vijf keer terug met nummers als “Poison”, “School’s Out” en “Halo Of Flies”. Helaas voor de rockzanger zakt hij jaar op jaar verder naar beneden in de lijst.

Green Day

Het punktrio uit Californië scoorde monsterhits als “Boulevard of Broken Dreams”, “Basket Case” en “American Idiot”. Deze en negen andere nummers van Green Day zijn dan ook allemaal terug te vinden in de lijst.

Nickelback

Het liedje “Rockstar” heeft er maar een jaar in het rijtje mogen staan en het lijkt er op dat ook dit nummer daar snel achterna gaat. “How You Remind Me” staat namelijk op het punt van verdwijnen. Mocht je nog een track van Nickelback in de Top 2000 terug willen horen, dan weet je wat je moet doen.

Slayer

De thrash metalband uit de jaren ’80 is eigenlijk door een stunt in de Top 2000 terecht gekomen. Vele “vrije keuze” stemmen later: belande Slayer in de lijst op een knappe positie van nummer 215 met “Angel of Death”.

Foo Fighters

De rockband Foo Fighters lijkt ook super populair te zijn. De Amerikanen zijn met verschillende tracks terug te vinden en er is zelf een akoestische versie van “Everlong” in de lijst gestemd.

Natuurlijk zijn er nog veel meer alternatieve artiesten te vinden in de Top 2000. Wat is jouw favorieten heb jij dit jaar gestemd? Laat het ons weten via Facebook en Twitter!

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives