maandag 30 december 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

2013 in het klein

Misschien is het jou wel eens opgevallen. Wij van Smash Press houden wel van overzichtjes. Zo hebben wij vaak aan het eind van de dag een nieuwsoverzicht. Ook hebben wij tijdens de “Fans over” altijd een overzicht met reacties van de fans. Nu hebben wij ook een overzicht van 2013. Check hieronder hoe 2013 in het klein is geweest.

In dit jaar waren er een aantal bands die het bijltje erbij neerlegden. Zo kwam My Chemical Romance tot het besluit om te stoppen. Veel fans waren hier helemaal kapot van. Dit is waarschijnlijk één van de grootste bands die in 2013 gestopt is. Ook stopte de bands Bleeding ThroughYour DemiseAttack Attack!I’ll Pick You UpA Rocket to the MoonWoe, Is MeLostprophetsGo Radio en Reaching for Dawn. Ook besloot Mumford & Sons om er tijdelijk mee te stoppen, maar zette niet definitief een punt achter de carrière.

Gelukkig was er ook positief nieuws. De gasten van Fall Out Boy vonden hun pauze wel weer lang genoeg duren, dus brachten zij een nieuw album uit. Naast Fall Out Boy kwam ook AFI weer terug en pakte Suicide Silence weer de draad op met een nieuwe vocalist.

Ronnie Radke legde de ruzie bij met Craig Mabbitt, Pink scoorde haar eerste Nederlandse nummer één hit, Pierce the Veil vond het tijd worden voor een hete saus op de markt, Vans Warped Tour kwam naar Nederland, All Time LowPierce the VeilOf Mice & Men en Chelsea Grin coverden samen een nummer van Blink-182, de frontman van Lamb of God werd vrijgesproken, er was een 91-jarige man bezig met het maken van een heavy metal album, de zanger van Iron Maiden startte een eigen vliegmaatschappij, Travis Barker werkte samen met Michelle Obama, een tandarts wilde John Lennon klonen, Paramore wilde op een 4-daagse cruise gaan met fans, ook stond de band op tegen seksismeFrans Bauer coverde Rammstein, de leden van Metallica lieten weten Beliebers te zijn, de frontman van Fall Out Boy zette zijn huis te koop voor $2,275,000.-, Vans Warped Tour-act Watsky sprong 12 meter naar beneden, boven op een fan, de frontman van Blink-182 schreef een kinderboek, Foo Fighters speelde een show in een pizzeria, Dynamo kondigde een heus eigen festival aan, popster Demi Lovato liet weten dat zij van Job for a Cowboy en Bring Me the Horizon hield, Nirvana werd geïntroduceerd in de Rock and Roll Hall of FameSuicide Silence bracht een documentaire uit over zijn overleden zanger en Simple Plan bracht een gratis DVD uit voor zijn fans.

Ook waren er wat minpunten/negativiteit voor bands. De toetsenist van Only Seven Left stapte de band uit, Austin Carlile, de frontman van Of Mice & Men werd opgepakt, de vocalist van The Black Dahlia Murder benoemde 98% van de fans tot dieven, de bassist van 3 Doors Down werd aangeklaagd wegens moord, Bon Jovi vond Justin Bieber een klootzak, de frontman van Bring Me the Horizon mocht het woord “Wall of Death” niet meer gebruiken, Cradle of Filth mocht Amerika niet in, de vocalist van Forbearance hoopte op een tweede bomaanslag op Boston, Your Demise vergeleek Falling In Reverse met diarree, de frontman van Green Day vond Psy hetzelfde als herpes, Suicide Silence zag de toekomst somber in en Rolling Stone [magazine] werd uitgekotst door de frontman van Disturbed.

Helaas waren er ook flinke tegenslagen qua gezondheid/leven in 2013. De bassist van Deftones overleed, de ex-frontman van Killswitch Engage kwam in een coma terecht, Slayer‘s gitarist overleed, Mötley Crüe werd aangevallen op het podium, de frontman van Emmure werd geëlektrocuteerd, As I Lay Dying‘s frontman werd opgepakt omdat hij zijn vrouw wilde laten vermoorden door een huurmoordenaar, de drummer van Panic! at the Disco deed verhaal over zijn verslaving, de live drummer van Paramore raakte zwaargewond door een golfkar en rocklegende Lou Reed overleed.

Ook waren er wat liefdevolle dingen gebeurd in dit jaar, gelukkig! De frontman van Yellowcard stapte in het huwelijksbootje, de gitarist van Asking Alexandria deed dat ook [nee, niet met elkaar!], Craig Mabbitt, frontman van Escape the Fate, maakte zijn vrouw zwanger en werd voor de tweede keer vader, Paramore‘s bassist werd ook vader en Blessthefall‘s Beau Bokan maakte LIGHTS zwanger.

Eén van de meest opvallende gebeurtenissen in 2013 moet haast wel het incident van Lostprophets‘ Ian Watkins zijn geweest. In het begin ontkende de frontman dat hij een baby wilde verkrachten. Toch moest de smeerpijp 35 jaar zitten. Dit deed hem echter alsnog denken dat hij de geschiedenis in zou gaan als rock God.

In 2013 werden ook geniale covers uitgebracht. Een aantal daarvan hebben wij [uiteraard] in een overzicht gezet voor jou, in een willekeurige volgorde.

Our Last Night – “Skyfall” origineel is van Adele.
Our Last Night – “Stay” origineel is van Rihanna.
Our Last Night – “Mirrors” origineel is van Justin Timberlake.
Our Last Night – “Wrecking Ball” origineel is van Miley Cyrus.
Only Seven Left – “Wrecking Ball” origineel is van Miley Cyrus.
Only Seven Left – “The Story of My Life” origineel is van One Direction.
This Wild Life – “Sempiternal” origineel is van Bring Me the Horizon.
The Venetia Fair – “Bohemian Rhapsody” origineel is van Queen.
Divided By Friday – “Locked Out of Heaven” origineel is van Bruno Mars.
Divided By Friday – “Payphone” origineel is van Maroon 5.
Lions Lions – “Locked Out of Heaven” origineel is van Bruno Mars.
Tyler Carter (Issues) – “Mirrors” origineel is van Justin Timberlake.
Woe, Is Me – “In My Head” origineel is van Jason Derulo.
Mayday Parade en Pierce the Veil – “Somebody That I Used to Know” origineel is van Gotye.
We Are the In Crowd – “Just Give Me a Reason” origineel is van Pink ft. fun..
Jimmy Eat World – “Only Girl In the World” origineel is van Rihanna.
Freddy Krueger – “Still Into You” origineel is van Paramore.
Palisades – “Can’t Hold Us” origineel is van Macklemore.
Anavae – “Roar” origineel is van Katy Perry.
Silver Linings – “Radioactive” origineel is van Imagine Dragons.
The 1975 – What Makes You Beautiful” origineel is van One Direction.
Tonight Alive – “I’m With You” origineel is van Avril Lavigne.
You Me At Six – “Wake Me Up” origineel is van Avicii.
Kensington – “Hey Brother” origineel is van Avicii.
30 Seconds to Mars – “Stay” origineel is van Rihanna.
Paradise Fears – “Royals / Team” origineel is van Lorde.

In 2013 werden ook al een aantal shows aangekondigd voor 2014. Ook daarvan hebben wij uiteraard een klein overzicht klaargezet, ook in willekeurige volgorde. Ps. dit zijn niet alle shows voor 2014.

All Time Low komt naar ParadisoMayday Parade komt naar Tivoli en EffenaarYou Me At Six naar Dynamo en de MelkwegOf Mice & Men geeft een show in de MelkwegAsking Alexandria verzorgt een gig in de MelkwegWe Are the In Crowd vertoont zijn kunstje in DynamoBullet for My Valentine zal de Melkweg afbreken en Panic! at the Disco bezoekt 013.

Het is dus, zoals je gelezen hebt, een druk, vol, leuk en minder leuk jaar.

Laat een reactie achter:

Spotify playlist