donderdag 24 november 2016
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

A Day to Remember wint rechtszaak tegen Victory Records

Vijf jaar geleden begon A Day to Remember zijn rechtszaak tegen zijn voormalige label: Victory Records. Op 22 november deed de jury uitspraak in het voordeel van de band.

De zaak ging over het feit of A Day to Remember zijn contract had voltooid bij het label. In dit contract was vastgelegd dat de band vijf albums zou moeten uitbrengen bij Victory Records. A Day to Remember gaf aan aan deze eis te hebben voldaan, terwijl het label hier een andere mening over had.

MEER: A Day to Remember in februari naar Nederland

De jury heeft laten weten dat de twee live albums via iTunes mee worden geteld als album. Daarmee heeft de band in totaal vijf albums onder dit contract uitgebracht. Daarnaast is Victory Records A Day to Remember $4.000.000,00 verschuldigd voor het inhouden van opbrengsten van muziek en merchandise.

De band heeft via social media laten weten opgelucht te zijn met het resultaat: “Dank aan de fans voor de support in deze moeilijke tijd, we konden het niet zonder jullie. Dit is niet alleen een overwinning voor ons, maar een overwinning voor ieder die onrecht is aangedaan de laatste jaren.

Hieronder kun je luisteren naar “Naivety” van A Day to Remember. Wat vind jij van de uitspraak van de jury? Deel het met ons via Facebook en Twitter.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist