zondag 21 februari 2016
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Acht alternatieve boyband covers

Boybands: catchy popnummers, ingestudeerde dansjes en vooral veel gillende fans. Om de zoveel jaar is een andere boyband de hit van het moment. Meestal is het einde in zicht als één van de leden kiest voor een solocarrière. Echter blijven de nummers vaak populair en dan voornamelijk om te coveren! Hieronder een lijstje met covers van boybandnummers die in een alternatief jasje zijn gestoken.

1 – Patty Walters, “The Story of My Life
De jongens van One Direction brachten in oktober 2013 de track “The Story of My Life” uit. Het gevoelige en rustige nummer wordt door Patty Walters, de frontman van As It Is, omgetoverd tot een sterke poppunk track.

2 – Pene Corrida, “Everybody (Backstreet’s Back)
De Rotterdamse heren van Pene Corrida coveren verschillende popnummers. Een track van een boyband mag daarbij niet ontbreken. Daardoor wordt de track “Everybody (Backstreet’s Back)” van de Backstreet Boys ineens geschikt om op te moshen.

3 – Twenty One Two, “Drag Me Down
Het duo van Twenty One Two nam de track “Drag Me Down” van One Direction onder handen. De band heeft het nummer iets steviger gemaakt, door de track te voorzien van een rock randje.

4 – Our Last Night, “Bye Bye Bye
Origineel werd de single in begin 2000 uitgebracht door *NSYNC, de boyband waar Justin Timberlake ooit in zong. De versie van Our Last Night geeft de track een lekker stevigere rock vibe.

5 – Me First and the Gimme Gimmes, “The End of the Road
Hoewel de cover rustig begint, wordt het tempo al snel opgevoerd. Origineel is de track van de R&B groep Boyz II Men, maar Me First and the Gimme Gimmes heeft er een echt punkrock nummer van weten te maken.

6 – Patent Pending,  “I Want It That Way
I Want It That Way” is misschien wel de meest bekendste single van de Backstreet Boys. Patent Pending heeft zijn eigen draai aan de track gegeven: het tempo word opgevoerd en hier en daar worden woordjes als ‘fucking’ toegevoegd.

7 – One Mile Left, “Mandy
In 2003 coverde de boyband Westlife het nummer “Mandy” van Scott English en zorgde dat de track hoge posities scoorde in de hitlijsten. Reden genoeg voor poppunkband One Mile Left om de versie van de boyband in een poppunkjasje te stoppen.

8 – Outline In Color, “It’s Gonna Be Me
Met behulp van een dubbel drumpedaal en screams maakt Outline In Color de *NSYNC track ineens tot een totaal ander nummer.

Welke cover is jouw favoriet of ken jij nog een andere toffe boyband cover? Deel hem met ons via Facebook en Twitter!

Laat een reactie achter:

Spotify playlist