zondag 18 juli 2021
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Acht alternatieve Olivia Rodrigo covers

Of je nou op Instagram zit of door TikTok scrollt, Olivia Rodrigo haar nummer ”good 4 u” hoor je constant voorbij komen. De track zet veel bands aan tot het maken van een cover. Het originele, uptempo popnummer van Rodrigo wordt in een ander jasje gestoken door bands en artiesten als Rain Paris, Anthony vincent en Our Last Night.

Our Last Night

Dat Our Last Night houdt van het coveren van populaire nummers is geen geheim. Eerder coverde ze Olivia Rodrigo haar viral track ”drivers license” al, en nu hebben ze ook de single ”good 4 u” onder handen genomen. Our Last Night zijn versie bevat heel wat meer gitaren dan die van Rodrigo, en er wordt aardig wat gescreamd.

Anthony Vincent

Ben jij iemand die heel veel artiesten wel tof vindt? Dan is Anthony Vincent zijn cover in 20 verschillende stijlen echt iets voor jou! Met onder andere de stijl van My Chemical Romance, Machine Gun Kelly en Nirvana.

KINGS OF DIAMONDS

Toen radiostation 3FM opzoek ging naar de beste cover van ”good 4 u” stuurde KINGS OF DIAMONDS zijn cover in. DJ Sander Hoogendoorn was onder de indruk en de band won de covercontest met hun rockende cover van Nederlandse bodem.

Rain Paris

Ook Rain Paris maakte een cover van Rodrigo’s mega-hit. Deze rockende versie bestaat vooral uit ruig gitaarwerk. Dat er voor zorgt dat je keihard wil gaan headbangen en net zo op de bank wil dansen als Paris doet in de muziekvideo.

Games We Play

Wat extra beats per minuut en wat extra nadruk op het riffje: zo maakte Games We Play een poppunkcover van ”good 4 u”. Er zit zelfs een gitaarsolo in, wat het de perfecte poppunk cover maakt.

Leo Moracchioli

Leo Moracchioli besloot een metalcover te maken van Rodrigo’s track. Grunten, heftige basslijntjes en ruige gitaren zorgen ervoor dat het net lijkt alsof de track altijd al metal was.

BONUSTRACKS

Adam Wright

Niet alleen het originele ”Good 4 U” ging viraal, ook de mashup met Paramore‘s ”Misery Business” doet het goed. Veel mensen die fan zijn van Paramore vroegen zich af waarom ”Good 4 U” zo vertrouwd voelde. Toen ontdekte ze dat ze hetzelfde gevoel hadden toen ze tijdens hun tienerjaren naar Paramore luisterden.

BENR

Denk je, het is allemaal leuk en aardig met al die verschillende genres, maar ik heb toch liever een lekker Nederlands liedje? Geen probleem, want BENR heeft een Nederlandse versie gemaakt! Zou er een Nederlandse band zijn die een poppunk- of metalcover van deze versie gaat maken?

Hieronder kun je het origineel nog eens beluisteren van Olivia Rodrigo. Welke cover vind jij het tofst? Laat het ons weten via FacebookTwitter en Instagram. Vergeet niet ook onze verzameling aan alternatieve Justin Bieber, Adele en Britney Spears covers te checken!

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives