donderdag 27 juli 2017
 

Geschreven door Sven Rietkerk.

 

Bekenden met een cameo in muziekvideo’s

Bekende mensen in videoclips van muzikanten. Het blijft een interessant fenomeen. Zeker wanneer acteurs en actrices aan het begin van hun loopbaan staan, verschijnen ze nog wel eens in de videoclip van een bandje. Om je een indruk te geven van de verschillende sterren in deze videoclips, hebben wij een lijstje voor je gemaakt.

Kim Kardashian bij Fall Out Boy
Dit is misschien wel de meest bekende cameo van een ster in een videoclip. Nog voordat Kim bekend was, waren de mannen van Fall Out Boy wel bekend. Zelfs zo bekend dat mevrouw Kardashian werd gevraagd voor een videoclip van de band. In de clip van “Thnks fr th Mmrs” zien we hoe de ‘mooie jongen’ van de band, Pete Wentz, Kardashian vol op de mond pakt.

Lil Jon, Xzibit, David Banner en Snoop Dogg bij Korn
Met een grote knipoog naar de staat van de muziekvideo’s in die tijd, kwam Korn met de clip van “Twisted Transistor”. In deze clip doen bepaalde rappers zich voor als de bandleden van Korn. Lil Jon is Jonathan Davis, Xzibit is Fieldy, David Banner is David Silveria en Snoop Dogg speelt Munky. Aan het eind van de clip zien we hoe de mannen van Korn de videoclip afkraken omdat er te veel bling bling en booty shakin in zit.

Jake Gyllenhaal bij Vampire Weekend
De vrolijke klanken van Vampire Weekend kennen we natuurlijk vooral van het nummer “A-Punk”. Uiteraard hebben de mannen nog meer muziek gemaakt en waaronder het nummer “Giving Up the Gun”. Aan het begin van de clip zien we Joe Jonas voorbij komen, maar de echte verrassing komt halverwege de videoclip. Opeens zien we daar hoe Jake Gyllenhaal een slok van zijn drinken neemt en het in een tenniswedstrijd opneemt tegen de dame in rood die hem uiteindelijk inmaakt. Gyllenhaal is natuurlijk bekend van verschillende films en in het algemeen als ‘mooie man’.

Bam Margera bij Bloodhound Gang
Dat Bam Margera en de mannen van Bloodhound Gang goede vrienden zijn, is nooit een geheim geweest. Om deze vriendschap extra kracht bij te zetten zien we in “Foxtrot Uniform Charlie Kilo” hoe Margera achter het stuur zit van een bananenauto. Iedereen die de muziek van deze band kent, weet dat alles heerlijke metaforen zijn voor iets totaal anders dan een banaan.

Dave Grohl bij Tenacious D
Iedereen weet dat Dave Grohl bevriend is met ongeveer iedereen in de rock ‘n roll-wereld. Dat hij een grote rol speelt in de film “The Pick of Destiny” van Tenacious D weten ongeveer net zoveel mensen. Het is dus logisch dat we Grohl ook in “Tribute” zien. Natuurlijk wel verkleed als de duivel die hij ook in de film vertolkt. In diezelfde clip speelt niet alleen Dave Grohl, maar zien we ook nog een korte cameo van Ben Stiller en JR Reed.

Natuurlijk zijn er nog veel meer bekenden in videoclips van anderen verschenen. Wij horen graag via Facebook en Twitter welke cameo jouw favoriet is.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist