maandag 18 maart 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Album preview: Bleed From Within – Uprising

Bleed From Within zal op 25 maart hun nieuwe album “Uprising” uitbrengen. Hun laatste album, “Empire” stamt alweer uit het jaar 2010. Zodra jij dit album gekocht heb en afspeelt heb ik twee tips voor je: zet je volume beukend hard en zorg dat er geen breekbaar materiaal in je buurt is.

Het album opent met het nummer “III” en is een echte intro. Een nummer die je één keer afspeelt in de hoop dat er meer gebeurd, maar dit is niet het geval. Dus verspilde moeite om het maar even bot uit te drukken.

De screams zijn erg veranderd. Ze zijn volwassener, voller, heftiger, monsterlijk en veel brutaler geworden als dat zij hiervoor waren. Het klinkt alsof de heren niet te stoppen zijn en dat zijn ze ook niet. Het dreunt je hele lichaam door, non-stop. Moordend goede riffs vliegen om je hoofd, pakkende klanken blijven door je speakers komen die vervolgens weer aangevuld worden door agressieve kwade screams die uit de goudenstrot komen van Scott Kennedy.

Zoals de heren zelf ook toegeven, zij hebben hiervoor goede albums gemaakt, maar zij hebben nu het beste behaald wat zij ooit behaald hebben. Hoge screams die door knallen op een beukende bass gaan over naar woorden waarover je na zult denken. Waarna deze weer overvloeien naar bijna ballad te noemen klanken, wat het melodieuze terug brengt in het album. Dit melodieuze blijft doorzetten maar wordt ondersteund door gewelddadig krijsend geschreeuw en opvallende gitaren.

Het èchte hardcore gevoel komt heel erg terug in het nummer “I Am Oblivion”. Het nummer bouwt rustig op, waarna steeds een instrument extra te horen is. Tot het moment wanneer de gitaren echt beginnen te raggen. Niet veel later is er een stem te horen waar je u tegen zegt. Het gaat richting de vocalen van Phil Bozeman van Whitechapel, maar stijgt deze te boven!

Op het nummer “The War Around Us” is een gastzanger te horen. Het gaat hier om Liam Cormier, bekend van Cancer Bats en Axewound. Het vloeit over van de adrenaline die vragen om eruit gebeukt te worden in een genadeloos harde moshpit. Tot Cormier begint, vanaf dit moment kakt het nummer een beetje in omdat de Cancer Bats frontman het niveau van Kennedy bij langen na niet haalt.

Het is nog maar maart, maar dit is nu al dé metal plaat van 2013. Na op tournee te zijn geweest met Suicide Silence, While She Sleeps, Miss May I, All That Remains, Caliban, Soilwork en veel meer, is het nu tijd om zelf helemaal door te breken. “Uprising” is voor de echte metalheads, de echte hardcore liefhebbers. Je zal omver geblazen worden door deze 50 minuten aan niet te stoppen geweld.

Beoordeling: 9,5/10

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives