zaterdag 12 januari 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Single preview: Harsh Realms – Sink In Time

In het jaar dat de wereld zou vergaan bedachten vier frontmannen zich om een band te beginnen. Drie van de frontmannen van Overgrown wilden samen met de frontman van Dowzer een band beginnen. Als deze vier heren bij elkaar gepropt zijn luisteren zij naar de naam Harsh Realms. Deze punk rock band is afkomstig uit het Noord-Brabantse Roosendaal en brengt op 21 januari hun eerste CD, “Sink In Time”, met twee nummers uit. De band bestaat uit Maarten de Vugt (bass/hoofdvocalen), Hans Vermeeren (gitaar/achtergrondvocalen), Deny Putman (gitaar/achtergrondvocalen) en Wouter de Vugt (drums).

Het eerste nummer dat op deze CD te vinden is draagt de naam “Sink In Time” en komt direct goed binnen. Je wordt warm welkom geheten door de Vugt met zijn rauwe punk stem. Instrumentaal gezien is het intro van “Sink In Time” rustig. Vanaf hier gaat het tempo een beetje omhoog, wat het gehele nummer door blijft zetten. Soms wordt je verrast door de ritmische drums waardoor je, je volledig bij een goed punk concert waant.

Chemistry” is het nummer dat volgt na “Sink In Time” en die ook direct de CD afsluit. Net als het voorgaande nummer is “Chemistry” ook een heerlijk up tempo nummer. Het nummer bevat ook delen waarin de instrumenten amper te horen zijn, waardoor de vocalen extra goed te horen zijn. Deze 10 seconden zorgen voor enorm veel rust in het gehele nummer waardoor je hierna direct weer wilt (en gaat!) knallen.

Persoonlijk vind ik dat deze cd de échte punk rock vertegenwoordigd. Dit is punk rock zoals het oorspronkelijk bedoel is, gemiddeldtempo/uptempo, rauw en goed! Ik kan niet wachten tot zij meer uitbrengen. Het is niet te horen dat zij nog maar ongeveer 10 maanden bezig zijn. Ik verwacht veel van deze vier mannen te horen in de toekomst. En uiteraard zul je ook veel van Harsh Realms horen op Smash Press.

Beoordeling: dikke 8,5 / 10!

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives