maandag 4 maart 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Album preview: Off With Their Heads – Home

De sterk opkomende band Off With Their Heads is een rauwe punkband. Tijdens de eerste 10 seconden van het album weet je wat je tegen gaat komen op het album. Snoeiharde gitaren, ontzettend rauwe zang en alles wat je maar wenst bij een punkplaat. Nu schrijven wij over het album “Home”, die op 11 maart 2013 zal uitkomen.

Dit schijfje bevat totaal 12 nummers en duurt totaal 30 minuten en 9 seconden. “Home” opent met “Start Walking” die je direct in de nodige sferen brengt. Na een eerste gitaarklank die door je oren scheurt, komen daarna nog de vocalen van Ryan Young rauw je oren afblazen. Het gehele album knalt door, zij gunnen je gelukkig geen enkele seconden rust. Je kunt het album gemakkelijk beschrijven als een aan één stuk doorgaande plaat vol geweld, die punk vertegenwoordigd zoals het ècht hoort!

Maar wat is een album tegenwoordig zonder een tegenpool van de rest van de nummers? Een ballad, een rustig nummer, een slaapliedje vergeleken met de rest, een “lees-een-boek-nummer”. Ook Off With Their Heads heeft zo een nummer. En het klinkt heerlijk! In “Don’t Make Me Go” bewijst Young dat hij ook over een rustige stem beschikt, zonder rauwe klanken. Maar natuurlijk zitten hier ook de iets snellere klanken in, die het toch weer meer naar het punk-genre trekken.

De rest van de nummers zijn weer gewoon één bonk geweld die je af mòèt luisteren. Je kunt op dit album wel nòg één rustig nummer vinden. “Always Alone”, is de naam van dit nummer. Instrumentaal gezien een knap staaltje rust, met een toch wel weer vertrouwde rauwe stem. Hoewel, dit rustige gedeelte van de instrumenten duurt maar even. Na deze rust knalt het album weer vertrouwelijk verder.

Het punkalbum van Off With Their Heads eindigt met het nummer “Take Me Out”. Dit nummer knalt weer erg lekker, waardoor je na dit nummer het hele album weer opnieuw zult beluisteren. Zoals veel nummers een album afluisten, sluit ook “Take Me Out” af met een fade out naar het eind van het nummer.

Beoordeling: 8/10

Beluister hieronder het nummer “Nightlife“.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives