dinsdag 19 maart 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Album preview: Red Lemon – You Don’t Need Pants For A Victory Dance

De mannen van Red Lemon brengen vrijdag, 22 maart, hun nieuwe album uit. “You Don’t Need Pants For A Victory Dance” is een plaat vol lekkere punkrock. Sinds 2011 stonden zij al in de startblokken om in het diepe te duiken. 

Het eerste nummer op deze plaat begint met een effectje wat bij mij persoonlijk snel mijn interesse weghaalt. “Lovely Lies” is na dit effectje gelukkig een stuk pakkender. Er zitten catchy vocalen in, een “woohoooo” dat je steeds mee wilt zingen en een écht punkrock geluid. Ook zit er in dit nummer een uithaal, die zanger Sonny goed uitdeelt.

Ik moet toegeven dat het album een hoog meezing gehalte heeft en vol zit met catchy geluiden en uithalen. Er zitten ook de nodige a capella stukken in. De meeste nummers zijn goed up tempo, waardoor je denkt dat je naar een oud album van Blink-182 luistert.

Een opvallend nummer is “Duckface”. Deze ruime halve minuut is een bom vol energie, gitaren, onverstaanbaar snelle woorden en instrumenten die na dit nummer vervangen moeten worden. Aan het eind van dit nummer sta je nog verbaast over de snelheid van “Duckface” en op het moment dat je de intro van het daarop volgende nummer hoort schrik je wakker omdat je het nummer herkent. Het is een cover van The Monkees. De uit 1966 komende “Believer” steken deze heren in een punkrock jasje, wat hen niet onaardig afgaat!

Ook begint het nummer “Bitch” met een effectje, alleen duurt deze nog geen 2 seconden en past dit wel volledig in het nummer. Met weinig instrumenten op de achtergrond komen de lieve woorden van Sonny goed tot zijn recht. “It’s just the way you walk, smile, look at me, yoor talk sounds so perfectly, you’re a bitch, but you are so sweet.” Zijn de woorden die de deur van dit nummer openen.

“Time Will Heal”, een piano bevattende ballad, maakt het album helemaal af. Na ruim een minuut wordt deze piano vervangen door dramatische gitaarklanken. Deze ballad eindigt wel weer lekker hard, wat een hele goede toevoeging is aan dit album.

In het begin ben ik bang dat ik dit album niet kan waarderen, maar gelukkig wordt dit tegendeel goed bewezen en is dit een album die ik zeker vaker zal luisteren.

Beoordeling: 7/10

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives