dinsdag 12 maart 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Album preview: Supra Naturals – Wild Education

De Supra Naturals, een nog onbekende band in Nederland gebouwd rond de drummer van The Deaf. Supra Naturals wonnen in het verleden de Haagse Popprijs en speelden op Altersonic. Het eerste album van deze band staat op het punt om uitgebracht te worden. Met een mix die ze zelf omschrijven als: ‘The Prodigy meets Rage Against The Machine met een mespuntje dubstep’, willen ze Nederland veroveren. Deze interessante combinatie is tastbaar geworden op het eerste album van de band: “Wild Education”.

Om met de deur in huis te vallen: “Wild Education” staat garant voor 12 nummers keihard knallen. “Church Bells” introduceert het album rustig. Het korte nummer doet wat het moet doen: je opwarmen voor meer. En meer wil je. “Outlawed” doet denken aan de glorie dagen van The Prodigy. Een goede dreunende baslijn die blijft hangen, een stem die ietwat vervormd is en een ondersteunende melodie zorgen dat dit nummer een van de toppers van het album is.

Één van de toppers, want er staan meerdere bijzonder goede nummers op dit album. Persoonlijk hoogtepunt is “Plan 9”. Dit nummer is de ultieme combinatie tussen The Prodigy en Rage Against The Machine. Het nummer is kort maar krachtig. Een korte quote die het nummer inleidt en vervolgens is het 2,5 minuut los gaan, tot springen in de kamer aan toe.

Zo rustig als het album opbouwt, zo lekker sluit het af. “WTBCO”, “When The Bats Come Out”, sluit het geheel mooi af. Het album is niet een opbouw naar dit nummer, maar “WTBCO” is wel een echte afsluiter. Het voelt niet als een geforceerd laatste nummer, maar een laatste nummer waarin het duidelijk is dat Supra Naturals in staat is om alles te geven.

Is alles dan perfect aan dit album? Dat niet. Ik kan me voorstellen dat mensen na het luisteren van “Wild Education” het album een week in de kast zetten. Ik liep er zelf tegen aan dat ik af en toe niet meer wist of ik nu het tweede of het vijfde nummer van het album aan het luisteren was. Iets meer afwisseling was naar mijn mening wel op zijn plaats geweest. Maar na die week is het wel heel verleidelijk om dit album weer een keer op te zetten.

Met “Wild Education” geeft Supra Naturals een blik op welke kant zij muzikaal op gaan. Ook vullen ze een groot gat op wat betreft bands in Nederland: een old skool drum&bass gat. Fans van The Prodigy moeten dit album zeker gaan halen. Op 22 maart zal “Wild Education” uitgebracht worden. Dit zal gebeuren in De Supermarkt op De Grote Markt in Den Haag.

Beoordeling: 8/10

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives