donderdag 17 januari 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Album review: A Polaroid View – Always

A Polaroid View is een band uit het Noord-Hollandse Amsterdam. Deze drie mannen en dame maken vrolijke poprock die je het liefst wilt luisteren op een tropisch eiland op het witte zand, met grote palmbomen, luxe ligbed en een koud drankje in je hand.  En nu mogen wij jou mee nemen hun zomerse nummers in van “Darling”. 

Het album opent met “Anyone” die een uptempo intro bevat. Dit nummer is een relatief rustig nummer met niet te veel zomerse invloeden. Het tweede nummer dat te vinden is, is het nummer “Taste It” die ook al is vergezeld met een video.

In “Taste It” zijn wél veel zomerse geluiden te horen. Het intro laat je direct dansen, er zit een bepaald onwijs vrolijk deuntje in, die het hele nummer te horen is. Door dit deuntje ga je ook nog eens fluiten, hoe zomers wil je het hebben in deze vrieskou? Het nummer zelf gaat over eten, vrolijk eten dus, gezellig.

Het nummer “Always” (waar sinds kort ook een video bij zit), is een nummer die zeker een potentiele hit is van A Polaroid View. (Vandaar dat dit nummer ook door 3FM is uitgeroepen tot Serious Talent). Het tempo zit er lekker in, de stem is opvallend en op sommige momenten hoor je alleen de vocalen zonder instrumenten, wat een heerlijk rock gevoel geeft.

Een opvallend nummer is “Pavement Princess”. Niet alleen vanwege de naam, maar ook vanwege de intro die computereffecten bevat. Dit duurt maar even en gaat vervolgens gewoon weer over naar de rocksound van deze mannen en mooie dame. “You’re such a princess, you’re such a pavement princess” is een zin die zeker in je hoofd blijft hangen, door de manier waarop dit gezongen is.

Easier Said Than Done” neigt erg veel naar de 8bit muziek door de geluidjes die erin gevoegd zijn. Je kunt dus wel zeggen dat “Darling” een erg experimenteel album is. Ook weer in dit nummer is de opvallende stem van Tom Meijer goed en duidelijk te horen.

Op bijna ieder album hoort wel een rustig nummer te zitten en dat is ook bij “Darling” het geval. “If I Could Walk” is de naam van dit nummer die je bijna een ballad zou noemen. Het bevat veel rustige delen en af en toe zelfs een kleine pauze, maar ook weer delen waarin de instrumenten voor 10 seconden keihard bespeelt worden.

Het nummer dat dezelfde naam heeft als het album en tevens het laatste nummer op het album is, “Darling” klinkt precies zoals je ondertussen verwacht. Effectjes, beukende drums,  opvallend/herkenbare stem en gewoon lekker!

Dit album is er zo een die je zeker in je kast heb moeten staan als je van experimentele (pop)rock houdt. Het klinkt gewoon super vrolijk en dit gaat ruim een half uur nonstop door. Maar het is wel iets waar je van moet houden, of waar je voor moet open staan.

Beoordeling: 7,5/10

Wij begrijpen als geen ander dat je nu wel naar een van hun nummers moet luisteren. Dus beluister hieronder het nummer “Always“.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives