woensdag 16 januari 2013
 

Geschreven door Kim Hageman.

 

Album review: Black Veil Brides – Wretched And Divine: The Story Of The Wild Ones

Op 7 januari 2013 is het album “Wretched And Divine: The Story Of The Wild Ones” van Black Veil Brides uitgekomen. Via Universal Music hebben wij het album ontvangen om jou vervolgens mee te nemen in het album. Er zitten veel verschillende invloeden in. Bij sommige nummers waan je je zelfs tussen de trollen van The Hobbit! Dus lees snel verder en vertel ons wat jij van het album vindt.

Het eerste nummer op “Wretched And Divine: The Story Of The Wild Ones” heeft de naam “Exordium”. “Exordium” is een verhaal van 25 seconden waarin Andy Biersack (vocalist) verteld waar God is. Niet alleen in je, maar ook in hout of steen. Na deze 25 seconden gaat het vlekkeloos over naar “I Am Bulletproof”.

I Am Bulletproof” gooit je hard terug naar hun voorgaande album, “Set The World On Fire”. Catchy refreinen, snelle gitaarrifs en een bewerkte scream neemt je weer helemaal mee in de Black Veil Brides sound. “I Am Bulletproof” gaat net zoals voorgaand nummer vlekkeloos over naar “New Years Day”, het volgende nummer, waardoor je het gevoel krijgt alsof je nog steeds het eerste nummer beluisterd.

In “New Years Day” telt Biersack af van vijf naar één. Dit zal niet de originaliteitsprijs winnen, maar het werkt wel. Het is muzikaal gedaan en blijft hangen, je schreeuwt het iedere keer mee.

Wretched And Divine: The Story Of The Wild Ones” doet je denken dat Black Veil Brides een “Set The World On Fire 2.0” wilde maken, maar dan meer geëxperimenteerd. Violen, piano’s en computertechnieken, alles zit in dit album.

Bij “Wretched And Divine” is gespeeld met de vocalen. Deze zijn gemixt voor een gaaf effect, wat helaas wel het echte rockgevoel wegneemt. Het komt dicht in de buurt van het vele gemix in de nummers van Linkin Park.

Ressurect The Sun” komt rustig binnen wandelen. De eerste minuut kun je beschouwen als een ballad die genadeloos over knalt naar een uptempo nummer en weer terug naar een ballad, maar met de rauwe/zware stem van Biersack. Vaak wordt het woord “Sun” herhaald. Waarschijnlijk zal dit tijdens een concert leiden dat het hele “BVB Army” met de vuist gaat zwaaien en hard “SUN! SUN! SUN!” meeschreeuwt. Tenminste, dit zal zonder twijfel de bedoeling zijn.

Overture” is een anderhalf minuut durend lied zonder enige zang. Bekend is dat de gitarist van de band genaamd Jinxx deze vioolmuziek te horen brengt. De vraag is of hij dit tijdens een concert ook zo zal doen, maar hij is zeker even bekwaam over het bespelen van de snaren van de viool als over de snaren van een gitaar.

In “Abeyance” verteld Andy Biersack over God en een klein stukje van zijn visie hierover. Dit is dus weer een aanvulling op het nummer “Exordium”.

Dit nummer wordt direct opgevolgd door “Days Are Numbered” die begint met een hele fijne drum die je al klaar maakt voor het nummer. Ik had het begin van de zang, na een mini-scream, heftiger verwacht. Dit komt er pas uit met het refrein. Meerdere keren in het nummer hoorde je hem al, meezingend of als achtergrondgeluid, maar bijna aan het einde van het nummer hoor je Bert McCracken van The Used zingen. Dit maakt het nummer een van de hardere van het album. Waaronder ook een van de betere, vind ik dan.

In “Done For You” begint Biersack met een erg zwoele stem te zingen, dit na het hoorbaar opsteken van een sigaret. Er zijn meerdere achtergrondgeluiden in dit liedje te horen, waaronder gezucht, geritsel en getik. Dit geeft het een heel doordacht gevoel en het gevoel dat het een persoonlijk liedje is.

Een van de minder opvallende liedjes van het album is “Nobody’s Hero”. Een rustig en zeer melodieus Black Veil Brides nummer, wat toch lekker in het oor ligt.

Lost It All” is een op piano gebaseerd nummer waardoor het erg rustig en gevoelig overkomt. Het geeft het ook een verdrietig en duister tintje gezien de titel en de toon waarop de zang wordt overgebracht. Biersack’s liefje, Juliet Simms, zelf ook vocaliste, zingt ook mee op dit nummer. Haar zang geeft een extra dramatisch effect op het nummer.

“In The End” is de enige single van het album en sloeg met een erg goede clip goed aan. Hij is zeer aanstekelijk door het prettige Black Veil Brides geluid wat weer duidelijk bij dit nummer aanwezig is.

Als laatste behandelen we de 4 F.E.A.R nummers. De film die bij het beschreven album hoort, genaamd “Legion Of The Black” beschrijft de F.E.A.R nummers, zeer uitgebreid natuurlijk. De F.E.A.R liedjes vertellen berichten van de strijd tussen F.E.A.R, wat staat voor ‘For Every & All Relgion’ en de rebellen: The Wild Ones. Naarmate je het nummer ‘F.E.A.R: Final Transmission’ beluisterd, hebben de rebellen overwonnen. Het is erg mooi dat er zo een verhaal achter het album zit, dit geeft zoveel extra’s voor de fans. Het laat je helemaal meeleven met het verhaal en je snapt de teksten van de nummers veel beter.

Zelf vind ik het super dat Black Veil Brides zo geëxperimenteerd heeft op dit album. De viool en piano geeft een perfecte aanvulling op het Black Veil Brides geluid. Ook het verhaal wat in het album is verwerkt is echt super. Zoals Andy zegt: “Als ik mijn arrogante zelf laat spreken, wordt dit een onwijs succesvol album”. En daar sluit ik mij bij aan.

Bekijk hieronder de laatste single van Black Veil Brides: “In The End”:

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives