vrijdag 23 augustus 2013
 

Geschreven door Sietse van der Molen.

 

Album review: Blessthefall – Hollow Bodies

20 augustus was het zover. Na twee en een halfjaar wachten mochten we eindelijk luisteren naar de nieuwe plaat van Blessthefall. “Hollow bodies” is het vierde album van de metalcoreband.

In de 11 nummers die dit album rijk is kun je genieten van de nodige grunts en screams. Sommige onervaren luisteraars zouden dit vertalen als death metal. Gelukkig zijn er genoeg clean vocals in de muziek om het tegendeel te bewijzen.

En dat is maar goed ook, want voor de beginnende metalcoreluisteraar is deze plaat niet echt het ideale instapmodel. Voor de solid fanbase: “Hollow Bodies” is grof geschat 43,7% ruiger dan wat we van Blessthefall gewend zijn, en geeft zodoende een product dat je “Awakening” on steroids zou kunnen noemen.

Sluit je subwoofer aan en waarschuw de buren, want “Exodus”zuigt je meteen zonder genade via een melodisch intro in een harde lage riff. Ken je die muziek waardoor je spontaan in slow motion gaat lopen? Dit is het.

Daarna klinkt het met “You Wear a Crown But You’re No King” en “Hollow Bodies” helaas als meer van hetzelfde. Je kunt bijna de klok gelijk zetten op het punt waar de scream overgaat in een stukje clean vocals, en de elektronische distortions waar het hele album mee doorspekt is blijven terugkomen.

Ironisch genoeg brengt “Déjà Vu” dan de welkome afwisseling. Het intro is een meeslepende gitaarsolo die wordt ondersteunt door de drums. “Buried in These Walls” is een rustig, emotioneel nummer waarbij je even op adem kunt komen.

Vanaf daar blijft de afwisseling komen. Intro’s die op je gevoel spelen, build ups gevolgd door keiharde riffs, screams en grunts, basslines, riffs, leads en solos. Wat je ook zoekt, het staat er ergens op. Het feit dat je dat weet zorgt ervoor dat je blijft luisteren, zelfs als het wat minder wordt.

Goed ontvangen door de fans, en goed ontvangen door Smash Press. Een absolute must voor alle metalheads.

Beoordeling: 8/10

Laat een reactie achter:

Spotify playlist