zondag 27 oktober 2013
 

Geschreven door Sebastiaan Valks.

 

Album review: Dayseeker – What It Means to be Defeated

Dayseeker heeft een apart verhaal met het album “What It Means to be Defeated“. De band maakt muziek die het beste te beschrijven is als metalcore, in de stijl van moderne emo bands zoals Memphis May Fire.

Dit is geen muziek die beperkt blijft tot deze scene. Dayseeker zit namelijk bij melodic hardcore label In Vogue Records waar je bands als Being as an Ocean en Counterparts terug vindt. Bij opener “Black Earth” is voor mij de link met Memphis May Fire snel gelegd. Technische doch emotionele muziek die meer breakdowns gebruikt dan ik normaal kan hebben, zonder te irriteren.

De 2e knaller begint meteen met een lekker groove waar fans van Northlane en Periphery niet vies van zullen zijn. Dit alles zonder de emotionele lading te verliezen, de emotie blijft ook de rode draad door het hele album. De rest van dit album blijft een genot om naar te luisteren. Alle varianten van de tegenwoordige harde muziek zijn in 43 minuten goed vertegenwoordigd zonder chaotisch te klinken.

Conclusie:

Als ik deze release dan toch moet zien te beschrijven kom ik uit bij een “tough guy” versie van Memphis May Fire en daar is helemaal niks mis mee.

Beoordeling: 9/10

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist