zondag 28 april 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Album review: Delain – Interlude

Delain een symfonische metalband uit Nederland. Niet één van de meest bekende die er is, maar Delain timmert aardig aan de weg. Het nieuwste album van de band komt op drie mei uit. Het nieuwe album van de band heet “Interlude” en voelt ook echt aan als een snack voor tussendoor. Een paar nieuwe nummers, wat covers van bestaande nummers en wat live versies van nummers vullen dit album. Toen ik dit voor het eerst zag dacht ik meteen aan popartiesten die simpel willen scoren.

Het bijzondere aan dit album is het grote verschil wat erin zit. Voor mijn gevoel zit er geen samenhang in. De nieuwe nummers zijn goed, maar dit zijn er maar twee. Verder staat er nog één nieuwe mix op. Voor een ‘nieuw’ album vind ik dit heel erg weinig. Kwaliteit gaat boven kwantiteit, maar in dit geval is de kwantiteit wel erg karig. De covers op het album zijn leuk gedaan, maar voelen toch aan als opvulling.

Ervaring leert dat een band staat of valt tijdens een live optreden. Voor de laatste zes nummers is er gekozen voor live versies van eerder uitgebrachte nummers. Deze nummers laten horen dat Delain live zeker zijn mannetje staat. De laatste nummers nodigen ook zeker uit om ze een keer live te gaan checken.

Dit album komt over als een warmhoudertje. Een frikandel wanneer je eigenlijk verlangt naar een goede gezonde maaltijd. Als je het eet smaakt het prima, maar als je er later over nadenkt kom je tot de conclusie dat het eigenlijk beter is om de frikandel links te laten liggen en voor die gezonde maaltijd te gaan.

“Interlude” is dan echt een album voor de diehard fans. De mensen die alles van Delain hebben en er geen genoeg van kunnen krijgen. Die mensen moeten zeker deze frikandel opeten. Voor de mensen die Delain ‘wel leuk’ vinden: wacht tot dat er een ‘echt’ nieuw album komt en luister de nieuwe nummers een aantal keer op YouTube.

Beoordeling: 6/10

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives