maandag 6 januari 2014
 

Geschreven door Sietse van der Molen.

 

Album Review: Eskimo Callboy – We Are the Mess

Eskimo Callboy heeft op 16 januari een laat kerstcadeautje voor ons. Krap twee jaar na het warm onthaalde album “Bury Me In Vegas” komen de zes Duitse metalcoremonsters met een nieuw album: “We Are the Mess.”

Wat kun je van dit album verwachten? Growls, screams, grunts, diepe bass, een hoog ritme, het vaste recept. Maar er is meer. Dit album bevat dance-elementen. Eskimo Callboy heeft het zelf al over clubhits. De band probeert een bredere doelgroep te bereiken. Eentje die verder gaat dan hardcore metalheads. Is dat mogelijk in de metalcore scene?

Het meest ‘clubgeschikte’ nummer op de plaat is ook meteen de aftrap van het album: “CSTRP.” Aan het begin van het nummer heb je nog het gevoel dat je naar dubstep zit te luisteren. Halverwege het nummer komt de drop. Het is een harde. Metalcore-style. Toch voelt het niet alsof de twee op elkaar aansluiten, of zelfs maar proberen aansluiting te zoeken. De metalcore tackelt de dubstep. Het lijkt (onbedoeld) alsof Eskimo Callboy probeert clubmuziek belachelijk te maken.

Nummers als “Party At the Horror House” volgen in die trend. Harde metalcore, afgewisseld met uitstekend uitgevoerde clubmuziek. Apart zijn de twee fantastisch, maar gecombineerd voelt het of ze vechten om de overhand, elkaar constant overschreeuwend. Uitermate geschikt voor een mosh pit op Rock Am Ring, totaal niet geschikt voor de club.

“#elchtransformer” laat zien dat de zes Duitsers vooral veel lol hebben gehad tijdens de opnames. Dit nummer is namelijk geen nummer, het is een prank call naar een pizzaria op times square.

“Hello, I wanna order a pizza.”
– “Alright, where would you like it delivered?”
“Germany.”

De band heeft een vrijwel onhaalbaar doel gesteld: twee tegenpolen (metalcore en dancemuziek) samen mooi laten klinken. Ondanks het feit dat ze daar niet in zijn geslaagd moeten we die poging waarderen. Het geeft interessante, frisse, afwisselende muziek waar een liefhebber met veel plezier naar zal luisteren.

Beoordeling: 6,5/10

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives