maandag 27 oktober 2014
 

Geschreven door Sven Rietkerk.

 

Album review: This Legend – It’s in the Streets

We kennen This Legend als het goed is allemaal. In ieder geval kennen we de drummer Longineu Parsons en Ben Harper. Dit zijn namelijk ex-leden van de band Yellowcard. Met het album “It’s in the Streets” proberen de mannen een nieuwe weg in te slaan.

Het woord proberen is hier volledig op zijn plaats. Je merkt dat deze jongens uit de band Yellowcard komen. De sound is vrijwel hetzelfde. “Is dat dan verkeerd?”, hoor ik je vragen. Nee, zeker niet. Het album luistert heelijk weg en de herkenning in de opbouw zuigen je meteen in het album.

“It’s in the Streets” heeft een heerlijke poppunk sound. Vrolijke akkoorden met herkenbare bas- en drumlijnen zorgen ervoor dat het een prettig geheel is. Het nadeel aan dit soort albums, is het gebrek hebben aan originaliteit. Er wordt niets nieuws gedaan. Vanaf “Lyrics With My Pen tot aan “Josh Lights a Fire heb je het gevoel dat je naar hetzelfde album aan het luisteren bent.

De bridge van de titelsong geeft daarbij gelukkig wel een prettige afwisseling. Even die drums erin knallen zonder de hoge gitaar geluiden. Toch een stukje vernieuwing op het album! Dit album moet je eigenlijk los zien van de band Yellowcard, maar hoe hard je het ook probeert, het lukt je niet. Het geluid is te veel hetzelde, maar rustiger.

Als je dit album en deze band los kan zien van Yellowcard heb je een geweldig album. Lekkere poppunk die je tijdens een loos uurtje op zet om je verstand op nul te zetten en te genieten van bekende vrolijke geluiden. Verwacht geen grote vernieuwende muziek, maar een vertrouwd gevoel dat je vasthoudt tot het eind van het album.

Cijfer: 7/10
Releasedatum: 11 november 2014
Label: Cyber Tracks

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives