zaterdag 27 april 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Album review: This Routine Is Hell – Howl

Het album van This Routine Is Hell heet “Howl”. Dit is een 12 tracks bevattend schijfje die ongeveer 21 minuten duurt. Het nummer dat het langst duurt, heeft een speeltijd van 2:47. Ook is het vijfde nummer op dit album het meest opvallend, qua naam, want deze track bevat geen naam. Vanaf dit moment was ik al erg benieuwd naar dit album.

Gather Your Stones” is het nummer die “Howl” mag openen. Na een totaal van twee tikken op de drums knalt het nummer open.  Alles gaat aan, gitaren worden kapot gespeeld, de stem wordt scheurend kapot gezongen. Het is echt een standaard punk nummer, die zich onderscheidt door middel van de vocalen.

Veel is er verder niet echt over te zeggen. Alle nummers zijn kortom echte top punk tracks. Dit betekend totaal niets negatiefs. Het is echte hardcore punk dat ongelofelijk goed in elkaar zit. Hetgeen wat het meeste verschil is, is eigenlijk het tempo. Het verschilt veel van uptempo, naar een rustig tempo.

De track die het album sluit, “Asleep”, bevat een erg catchy tempo. En is daarom ook een erg heerlijke sluiter. Na dit nummer wil je het album opnieuw luisteren en zul je dit ook zeker doen!

Één ding is zeker, als jij bij een optreden van deze heren bent, zul je zeker niet stil staan. Het volledige optreden zal non-stop doorgaan, barstensvol energie zitten en zal ook voor een geweldige sfeer zorgen.

Beoordeling: 7,5/10

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives