maandag 10 oktober 2016
 

Geschreven door Sven Rietkerk.

 

Alter Bridge – The Last Hero

Alter Bridge heeft een tijdje weinig van zich laten horen. Natuurlijk betekent dat niet dat de band heeft stilgestaan. Zo hebben alle leden hun eigen side projects en is zanger Myles Kennedy de vaste zanger voor Slash. Drie jaar na “Fortress” mogen we eindelijk weer genieten van het unieke geluid van de band. Deze keer komt dat via “The Last Hero”.

Alter Bridge houdt er natuurlijk van om te flirten met hardrock en metal invloeden. Dat komt op een geweldige manier terug op “The Last Hero”. Al vanaf openingsnummer “Show Me a Leader” is het genieten. Een zacht gitaartokkeltje vormt de intro voor een album dat bol staat van de heerlijke, soms bizarre gitaarriffs, dreunende drums en het heerlijke, kenmerkende geluid van zanger Kennedy. Mocht je nog nooit iets van Alter Bridge hebben meegekregen, zal dat wellicht wennen zijn. Myles heeft namelijk een ontzettend eigen stemgeluid.

Muzikaal gezien gaat de band door in de stijl die ze ook op “Fortress” al hadden. Stevige gitaren worden afgewisseld met onnavolgbare tussensolo’s. Het geheel klinkt bijna altijd geweldig. “My Champion” is wat dat betreft een afwijkend nummer. De riff die de gitaar daar pakt, lijkt niet helemaal te passen in de maat. Alsof er een aantal noten extra tussen zijn gedrukt zodat het net even wat indrukwekkender klinkt. Iets dat deze band eigenlijk helemaal niet nodig heeft.

Gelukkig blijft het bij deze eenmalige uitschieter en pakt de band rustig door met toppers “Poison In Your Vains” en het meest zware nummer “Crows on a Wire”. Hierin komt goed naar voren wat de band in huis heeft en waarom ze al jaren tot de top van de hardrockwereld horen.

Alter Bridge zet met “The Last Hero” wederom een heerlijk album neer. De zware gitaren en het kenmerkende geluid van de vocals zorgen voor een unieke plaat. Op de kleine misser in “My Champion” na, krijgen we een kleine masterclass hardrock en heavy metal. Met dit album doet Alter Bridge een serieuze gooi naar beste hardrock album van 2016.

Beoordeling: 8,5/10
Releasedatum: 7 oktober 2016
Label: Napalm Records

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist