dinsdag 7 mei 2019
 

Geschreven door Lianne Brand.

 

Ann My Dice is veelbelovend op de EP “Thorn”

Op 19 april 2019 heeft de Rotterdamse metalband Ann My Dice zijn nieuwe EP “Thorn” met de wereld gedeeld. De EP bestaat uit drie track beloofd ons vijftien minuten brute sound.

Through the Rain” wordt geopend met onheilspellende tonen, regen en heavy gitaarwerk gevolgd door smerige zang. Brute grunts versterken het sterke karakter van de track. De tweede track geeft net wat meer pit met een meer up-tempo karakter. “Whisper In the Dark” duikt opnieuw die donkere en zware grunts in, welke door merg en been gaan. De heldere vocalen die de grunts opvolgen vormen een intens contrast. Dit wordt nog meer benadrukt wanneer de piano verder in het nummer net wat op de voorgrond wordt geplaatst. Het complementeert het geheel en laat zien dat Ann My Dice zeker meer in zijn mars heeft dan op het eerste oog doet lijken. Als de kers op de taart komt er nog een gitaarsolo waardoor er netjes een einde aan het nummer wordt gebreid.

Het laatste lied, dat net de acht minuten niet aantikt, heet “Taylor, Write My Name”. Wederom worden vieze grunts uit de kast getrokken die een meer symfonische klank vormen met de background vocals. Het vormt een dramatischer geheel ten opzichte van de eerdere songs. De high-pitch gitaar dirigeert het nummer en de slaggitaar gaat er goed op los. Niet veel bands durven het aan om zo’n lange track te releasen, maar hij verveelt geen enkele seconde.

Een ontzettend goede EP van de Rotterdamse heren. Laten we hopen dat het volgende materiaal net zo sterk zal zijn als dit.

Beoordeling: 9/10
Releasedatum: 19 april 2019
Label: Profane Records

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist