maandag 3 februari 2020
 

Geschreven door Lianne Brand.

 

Another Now klinkt bruut op EP “Distance”

Op 22 januari brachten de Eindhovense heren van Another Now de EP “Distance” uit. Het kersverse kwintet is opgericht in 2019 en heeft al een aantal veelbelovende tracks op de wereld gezet.

De EP trapt af met “Breach“. Een heerlijke opening met gitaren die over vloeien in een rustig, zwevende zang. Vervolgens wordt je overdondert door brute screams, hoog en laag gooien zij met vocale hoogtepunten. Je kan bijna niet geloven dat dit een band is van slechts een jaartje oud.

Myriad” opent prachtig, rustig en het lijkt een enigszins Oosters tintje te bevatten. Het nummer bevat een balans tussen clean vocals, harde screams, uptempo en laidback muziek. Je bent gefascineerd en wil het nummer vaker horen, want je hoort continu nieuwe elementen. Vooral de lange uithaal van de scream halverwege de track is verbazingwekkend lekker. Wat een energie straalt dit uit: je wil gewoon meer.

Naadloos gaan we over in “Program“. Alhoewel de tracks zo perfect in elkaar overgaan, heeft dit nummer een ander thema: elektronica. De digitale effecten door het hele nummer zijn variërend: de hele tijd net even wat anders en dat geeft het een origineel vleugje. Dit bewijst maar weer eens hoe goed er wordt omgegaan met bepaalde technieken. De screams zijn het viest van de hele EP en je ziet dit live gewoon een nekkenbrekertje worden. Diep, hard en perfect afgestemd met de muziek. Je wordt helemaal in de song gezogen.

Een splinternieuwe band uit onze eigen kikkerlandje met ontzettend veel potentie heeft. Zo kan je het wel samenvatten. Geen seconde verveelt het en je bent letterlijk verbaast hoe goed de EP “Distance” is. Een beetje thematisch, dat misschien wel, maar dat geeft het een heerlijk origineel gevoel.

Beoordeling: 9/10
Releasedatum: 22 januari 2020
Label: Another Now

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives