zaterdag 10 november 2018
 

Geschreven door Renske Berckmoes.

 

Architects streamt nieuwe plaat

Fans hielden lange tijd hun adem in terwijl ze geduldig het nieuwe Architects-album afwachtten. Het schijfje is nu eindelijk officieel gereleased.

De titel van de plaat is “Holy Hell” en bestaat uit elf nieuwe tracks, waaronder het reeds uitgebrachte “Doomsday“, “Hereafter” en “Royal Beggars“. De totstandkoming van dit album was vorige maand al te zien in de documentaire van Architects: “Holy Ghost“. “Holy Hell” is het eerste album zonder gitarist Tom Searle, die in 2016 overleed aan de gevolgen van huidkanker. Zijn broer Dan Searle, drummer van Architects, zei het volgende hierover: “Tijdens elk stadium bij het maken van dit album vroeg ik mezelf af ‘had Tom dit mooi gevonden?’ We hielden hem erbij tijdens het hele schrijfproces. Bizar genoeg heb ik vandaag gemengde gevoelens. Natuurlijk ben ik blij dat het album wereldwijd uit is, en dat zoveel mensen ervan genieten, maar het voelt ook alsof ik onze laatste samenwerking met Tom moet loslaten. Ik laat het album los dat me door de meest moeilijke dagen van mijn leven hielp komen.

MEER: In 2019 komt Architects naar Nederland en België. Ben jij erbij?

Toch ziet de drummer de toekomst positief: “We zijn enthousiaster dan ooit over de toekomst.” Dan Searle sluit af met: “Dit album is geschreven voor één persoon. Iemand die ons inspireerde om altijd naar meer te streven. Iemand die we zo veel missen, vooral vandaag. Dit album is voor Tom.

Beluister hieronder het volledige album van Architects. Wat vind jij van de nieuwe plaat? Laat het ons weten via Facebook en Twitter.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist