zondag 20 december 2020
 

Geschreven door Maurits Neelis.

 

De beste releases van 2020 volgens Smash Press

Het rampjaar 2020 is bijna voorbij. Omdat we al genoeg weten van wat er rot was, mogen we wel eens terugblikken op de goede dingen die 2020 ons bracht. Daarom hebben alle teamleden van Smash Press hun favoriete releases van dit jaar voor jou op een rijtje gezet. Wie weet staat jouw nieuwe favoriet er wel tussen?

Maurits Neelis – Albumreviewer

Mijn album van het jaar is zonder twijfel Envy‘s “The Fallen Crimson”. Ik kende de band nog niet eerder, maar met zijn gevoelige muziek werd hij al snel een van mijn favoriete artiesten. Hij weet post-rock perfect af te wisselen met stukken post-hardcore om de emoties naar voren te laten treden. Ondanks dat de zanger in het Japans zingt hoor je de boodschap luid en duidelijk.

1. Envy – “The Fallen CrimsonSpotify
2. Bring Me the Horizon – “Post Human: Survival HorrorSpotify
3. SiM – “THANK GOD, THERE ARE HUNDREDS OF WAYS TO KiLL ENEMiESSpotify
4. Bagdadski Vor – “Колхида ” – Spotify
5. Haken – “Virus” – Spotify

Sanne Raatjes Albumreviewer

Hoewel ik vooral thuis ben in de hardere muziekgenres, staat er toch een verrassend album op nummer één: “Whoosh!” van Deep Purple. Als klein kind veroverde deze band al mijn hart en dat was met zijn nieuwste album niet anders. Keer op keer inhaken op de problematiek van vandaag de dag en technisch zo goed blijven als jaren geleden. Als dat geen inspiratiebron is!

1. Deep Purple – “Whoosh!Spotify
2. Heaven Shall Burn – “Of Truth and SacrificeSpotify
3. Lutharo – “Wings of Agony” – Spotify
4. Eskimo Callboy – “MMXXSpotify
5. Anaal Nathrakh – “Endarkenment” – Spotify

Renske Berckmoes – Redacteur

Ook qua muziekreleases vond ik 2020 tegenvallen, maar als ik tóch moet kiezen is mijn absolute favoriet van dit jaar Fit For a King met “The Path”. Juist in dit jaar heb je gewoon heerlijk agressieve, snoeiharde metalcore met briesende teksten nodig om even helemaal los te gaan, ook al is het nu in je woonkamer in plaats van met rondvliegende zweetdruppels in de moshpit.

1. Fit For a King – “The PathSpotify
2. Dark Tranquility – “Moment” – Spotify
3. Bury Tomorrow – “CannibalSpotify
4. Bring Me the Horizon – “Post Human: Survival HorrorSpotify
5. In Hearts Wake – “KaliyugaSpotify

 

Babette Banté – Featurist

Een album waar ik maar naar blijf luisteren is ”Wake Up, Sunshine” van All Time Low. Poppunk op zijn best, als je het mij vraagt. De uptempo nummers hebben mij door de zomer van 2020 heen geholpen. Al met al is ”Wake Up, Sunshine” een album dat je keihard meezingt in de auto, met de ramen open zodat iedereen kan meegenieten!

1. All Time Low – “Wake Up, Sunshine” – Spotify
2. 5 Seconds of Summer – “CALM” – Spotify
3. Bring Me the Horizon – “Post Human: Survival HorrorSpotify
4. Miley Cyrus – “Plastic Hearts” – Spotify
5. I Don’t Know How But They Found Me – “Razzmatazz” – Spotify

Michelle Huizen – Albumreviewer

Toegegeven, 2020 was een lastig jaar. Gelukkig was een lichtpuntje zeker aanwezig: de terugkeer van post-rockband Seahaven. Na het succes van zijn vorige plaat “Reverie Lagoon: Music For Escapism Only” was het zes jaar lang grotendeels stil, maar het nieuwe album “Halo of Hurt” maakt dit helemaal goed. De sfeer is duister en de instrumentatie klinkt schurender dan ooit, maar tegelijkertijd is deze schijf ontzettend melancholisch en dynamisch. Welkom terug, Seahaven!

1. Seahaven – “Halo of Hurt” – Spotify
2. Elias Mazian – “Vrij van Dromen” – Spotify
3. Tame Impala – “The Slow Rush” – Spotify
4. Touché Amoré – “Lament” – Spotify
5. upsammy – “Zoom” – Spotify

Tom Duteweert – Albumreviewer

“Tickets to My Downfall” van Machine Gun Kelly kwam pas eind september uit. Desondanks staan negen van de dertien tracks in mijn Spotify top 100 nummers van 2020. Mijn album van het jaar heeft dus duidelijk wekenlang op herhaling gestaan! Met rapper Machine Gun Kelly op gitaar en vocalen, Travis Barker op drums, aanstekelijke poppunk, moderne trapbeats en de enorme populariteit bewijst dit album dat artiesten als MGK dé rocksterren van het moment zijn.

1. Machine Gun Kelly – “Tickets to My DownfallSpotify
2. Bring Me the Horizon – “Post Human: Survival HorrorSpotify
3. FEVER 333 – “Wrong GenerationSpotify
4. Four Year Strong – “Brain PainSpotify
5. Poppy – “I Disagree” – Spotify

Sanne Paaij – Redacteur

Mijn album van het jaar kwam pas in oktober uit, maar is al helemaal grijsgedraaid. “Stay Alive” is het eerste soloalbum van Against Me!-frontvrouw Laura Jane Grace. Het bijzondere is dat alle tracks al geschreven waren vóór de pandemie (en bedoeld waren voor het achtste Against Me!-album), maar toch ontzettend actueel zijn. De zangeres doet het op “Stay Alive” dus in haar eentje, maar haar gitaarspel en rauwe stem zijn meer dan voldoende. 

1. Laura Jane Grace – “Stay Alive” – Spotify
2. Spanish Love Songs – “Brave Faces Everyone” – Spotify
3. IDLES – “Ultra MonoSpotify
4. Get Dead – “Dancing With the Curse” – Spotify
5. The Front Bottoms – “In Sickness & In FlamesSpotify

Stephanie van Gerven – PR en contentmanager

Het album dat ik in 2020 het vaakst van voor naar achter en van achter naar voor heb geluisterd, is “Pink Elephant” van Stand Atlantic. Ondanks dat het pas in de tweede helft van 2020 uitkwam, wist de plaat al hoog te eindigen in al mijn jaarlijstjes. Een heerlijk volwaardig poppunkalbum waarbij een paar rustige nummers worden afgewisseld met vooral veel energieke tracks, waarvan je weet dat live de hele zaal compleet losgaat. Heerlijk!

1. Stand Atlantic – “Pink ElephantSpotify
2. Machine Gun Kelly – “Tickets To My Downfall (SOLD OUT Deluxe)Spotify
3. Miley Cyrus – “Plastic Hearts” – Spotify
4. Yungblud – “weird!Spotify
5. Jason Waterfalls – “PillarsSpotify

Lianne Brand – Albumreviewer

Een jaar met heel weinig, maar ook weer veel. De albums zijn niet zozeer één tot en met vijf, maar meer een top vijf zonder een volgorde. Iedere plaat heeft zijn eigen charme. Ondanks dat ik voor mijn gevoel veel muziek heb gemist, zijn dit toch wel echt de lichtpuntjes van het jaar en bevat mijn playlist ontzettend veel van de tracks uit deze pareltjes.

1. Marilyn Manson – “WE ARE CHAOSSpotify
2. Ozzy Osbourne – “Ordinary Man” – Spotify
3. Corey Taylor – “CMFTSpotify
4. Yungblud – “weird!Spotify
5. Bring Me the Horizon – “Post Human: Survival HorrorSpotify

Joey Reijenga – Albumreviewer

Voor mij is “Ugly Is Beautiful” van Oliver Tree het album van het jaar. Naar mijn mening is er geen album in 2020 dat hier aan kan tippen. Niet alleen muzikaal, maar de hele act eromheen is supergoed en doordacht. Veel verschillende invloeden worden supernatuurlijk bij elkaar gebracht en maakt het een album dat fans van ieder hoekje muziekcultuur bij elkaar brengt. Van je typische indie-invalshoeken tot hiphopvocalen, Oliver Tree weet dit op geniale wijze bij elkaar te brengen.

1. Oliver Tree – “Ugly Is Beautiful” – Spotify
2. Sokoninaru – “ChouetsuSpotify
3. IDLES – “Ultra MonoSpotify
4. Canshaker Pi – “Okay Decay” – Spotify
5. Hot Mulligan – “you’ll be fine” – Spotify

Nylo de Meijer – Eigenaar en fotograaf

Man, man, man. Bring Me the Horizon heeft geweldig werk geleverd op “Post Human: Survival Horror”. Ik ben opgegroeid met zijn album “Count Your Blessings” en de EP “This Is What the Edge of Your Seat Was Made For”. Dus toen de band wat softer werd op “There Is a Hell…”, was ik bang dat het alleen maar nóg softer zou worden. Maar met deze nieuwe EP; wát ongelofelijk lekker. Meer van dit!

1. Bring Me the Horizon – “Post Human: Survival HorrorSpotify
2. Justin Bieber – “Changes” – Spotify
3. Asking Alexandria – “Like a House On FireSpotify
4. Five Finger Death Punch – “F8” – Spotify
5. FEVER 333 – “WRONG GENERATIONSpotify

Kim Hageman – Mede-eigenaar, redacteur en fotograaf

Een van de releases die ik dit jaar digitaal grijs heb gedraaid is “WRONG GENERATION” van FEVER 333. FEVER 333 is vanaf de start al bezig met duidelijkheid scheppen in de wereld hoe hij nu is en mensen samenbrengen. Juist in dit afgelopen jaar voel je dit alleen maar meer. Bij deze EP doe ik mijn ogen dicht en beeld mij de fan-tas-tische live-optredens in. Zo voelt het weer een heel klein beetje alsof ik er sta en het meest geweldige gevoel ervaar van de energie bij een concert.

1. FEVER 333 – “WRONG GENERATIONSpotify
2. All Time Low – “Wake up, Sunshine” – Spotify
3. Yungblud – “weird!Spotify
4. Machine Gun Kelly – “Tickets To My DownfallSpotify
5. William Fitzsimmons – “Live From the Livestream” – Spotify

Deel jouw top vijf albums van 2020 met ons via Facebook en Twitter.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives