vrijdag 30 juli 2021
 

Geschreven door Babette Banté.

 

Bestevriendendag: zeven collabs van bevriende bands

30 juli is door de Verenigde Naties benoemd tot bestevrienden dag. Op deze dag willen ze vrede, geluk en vriendschap promoten. Muziek zorgt ook vaak voor een gevoel van verbondenheid. Daarom vieren wij deze dag met zeven collabs van bevriende bands.

Simple Plan, State Champs en We the Kings – ”Where I Belong

Where I Belong” is een track die het poppunkgevoel perfect beschrijft. Een nummer over vriendschap en het gevoel dat je ergens thuis hoort. De muziekvideo werd opgenomen tijdens de gezamenlijke tour van Simple Plan, State Champs en We the Kings in 2019 en bevat livebeelden van die shows. Ook de fans worden uitgebreid in beeld gebracht, want waar de bands zich thuis voelen op het podium, vinden veel poppunkfans hun thuis in de concertzaal.

All Time Low en Mark Hoppus – ”Tidal Waves

Een nummer maken met een feature van Mark Hoppus was altijd al een droom van All Time Lows Alex Gaskarth. Voor Gaskarth in All Time Low zat zong hij in een Blink-182-coverband. Mark Hoppus was zijn idool, later iemand waar hij mee samen werkte en uiteindelijk begonnen ze samen hun eigen band: Simple Creatures. Als Simple Creatures brachten de vrienden al twee EP’s uit en speelden ze samen op festivals.

Machine Gun Kelly, Yungblud en Travis Barker – ”I Think I’m OKAY

Het nummer ”I Think I’m OKAY” van Machine Gun Kelly, Yungblud en Travis Barker doet het behoorlijk goed. De drie vrienden vonden het naar eigen zeggen geweldig om samen te werken aan muziek en het succes van het nummer maakte het alleen maar beter. Yungblud zei zelfs: ”we hielden zoveel van het samenwerken dat we zeiden dat als de muziekvideo 100 miljoen weergaven zou krijgen en de song platinum zou gaan, ik, Travis en Machine Gun Kelly samen een EP gaan maken en misschien een tour gaan doen.” Zou dit nog gaan gebeuren?

Lil Lotus en Chrissy Costanza – ”Romantic Disaster

Het was een behoorlijk spontane actie: Lil Lotus zijn nummer ”Romantic Disaster” met Chrissy Costanza van Against the Current. Tijdens de opnames ontmoetten Costanza en Lil Lotus elkaar voor het eerst. Gelukkig konden ze het gelijk goed met elkaar vinden. De samenwerking leverde Costanza tevens een rapper naam op. Je mag haar nu Lil Stanz noemen, volgens Lil Lotus omdat ze een krukje nodig had tijdens het gezamenlijk opnemen van de bridge van ”Romantic Disaster”.

ONE OK ROCK en 5 Seconds of Summer – ”Take What You Want”

Kort nadat ONE OK ROCK het voorprogramma was tijdens 5 Seconds of Summer zijn Sounds Live Feels Live tour, brachten de bands samen een single uit. De mannen van 5 Seconds of Summer praten vaak over de Japanse rockers in interviews. Volgens hen is ONE OK ROCK een geweldige band en ze vinden dat de band gave stadionconcerten speelt in zijn thuisland. Samen maakten de bands de track ”Take What You Want”, een poprocknummer met een hintje grunge door de vocalen van ONE OK ROCK frontman Taka Moriuchi.

Pierce the Veil en Kellin Quinn – ”King for a Day

De samenwerking tussen Pierce the Veil en Sleeping With Sirens‘ Kellin Quinn is zeker legendarisch in de alternatieve wereld. De muziekvideo voor ”King for a Day” werd opgenomen tijdens de Vans Warped Tour in 2012. In een recent interview met Alternative Press bespraken Pierce the Veils leadzanger Vic Fuentes en Quinn de ups en downs van de video nog eens. Quinn droeg een geleend pak van Fuentes en Fuentes danste op een bureau, ook al had niemand hem gevraagd dat te doen. Toch kijken ze met een goed gevoel terug op de video en zouden ze het zo nog een keer doen.

DE’WAYNE en Awsten Knight – ”Perfume

DE’WAYNE en Awsten Knight hun track ”Perfume” is een poppunk favoriet van deze zomer. De twee vrienden tourden eerder al samen: DE’WAYNE was toen voorprogramma van Waterparks, de band waar Knight de leadzanger van is. Over het ontstaan van de samenwerking zei DE’WAYNE: ”Ik stuur alles waar ik aan werk naar Awsten. Dit was het nummer waarvan hij dacht dat het hard zou gaan. Dus ik vroeg of hij eraan wou werken en een week later kreeg ik een couplet terug.”. De mannen maakte er een vrolijke video bij waar ze een hoop lol lijken te hebben met het slopen van televisies.

Laat ons vooral weten wat jouw favoriete muzikale samenwerking is in de comments. Vergeet ook niet je beste vriend(in) te taggen in onze posts op Twitter, Facebook en Instagram.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives