vrijdag 12 april 2019
 

Geschreven door Sanne Paaij.

 

Call It Off geeft alles in Rotown

Op donderdag 11 april is het in Rotterdam tijd voor de tweede show van de korte tour van Call It Off. De band stond gisteren nog in Merleyn te Nijmegen en speelt in totaal vier shows in vier verschillende Nederlandse zalen. Vanavond is het de beurt aan Rotown, alvorens er door wordt gegaan naar de Eindhovense Effenaar en De Helling in Utrecht. De avond wordt geopend door de Utrechtse band The Young River.

Het is kwart voor negen als The Young River het podium van Rotown beklimt en de band heeft vanavond veel fans meegenomen. Nog voordat er geluid vanaf het podium komt, wordt er vanuit de zaal flink gejoeld en gefloten. Ondanks hun stoere uiterlijk maken de jongens van The Young River poprock met countryinvloeden om heerlijk bij weg te dromen. De tracks hebben een hoog meezinggehalte en de al goedgevulde zaal doet zijn best om hierin te participeren. The Young River bracht afgelopen december zijn eerste EP uit: “Disappear“. De band bestaat uit zanger Nick Jongejan, bassist Timmy Steenstra en drummer Gijs de Waal, maar heeft voor de show van vanavond versterking ingeroepen. Met hulp van Rosalie Zuijderwijk op akoestische gitaar en Martijn de Lauw op de banjo, staat de band met vijf man sterk op het podium. Na een fijne cover van Toto‘s “Africa”, sluit de band af met zijn aankomende single “Dancing In the Headlights”. Een meer dan geslaagd voorprogramma, voordat het tijd is voor het hardere werk van Call It Off.

Om 21.45 uur is het zover: Call It Off neemt zijn plaats op het podium in en kan tevens rekenen op een groot applaus. De zaal is inmiddels aardig volgelopen, ook al is er nog genoeg beweegruimte voorin. De band trapt af met zijn vorig jaar uitgebrachte single “Young” en de sfeer zit er meteen goed in. Het komende uur wordt het publiek getrakteerd op de feelgood poppunk van de heren en wordt er geen moment stilgestaan. Call It Off maakt optimaal gebruik van de ruimte op het podium en zangers Maurice Bolier en Adrian Delange sporen de toeschouwers aan om vooral zoveel mogelijk mee te bewegen. Call It Off bracht in 2017 zijn meest recente plaat, “Abandoned“, uit. Het maakt niet uit of het nou de van dit album afkomstige meezinger “Scream Your Heart Out” of het oudere “Burning Bridges” is, het publiek schreeuwt alles woord voor woord mee. Er wordt gedanst, gelachen en vooral enorm gezweet. Halverwege de set is er een kort rustmoment, als de band een prachtige versie speelt van OneRepublic‘s “Secrets“.

Ruim op tijd kondigt Call It Off aan dat het einde van de avond in zicht is: “We spelen nog vier nummers en nee, we komen niet terug voor een toegift, dus maak er het beste van“, is de boodschap. Het publiek laat zich dat geen twee keer zeggen en geeft absoluut alles wat hij heeft. Het is helaas niet druk genoeg voor een moshpit, maar dat zegt niet dat de aanwezigen dit niet zouden willen. Daarom wordt er vooral veel gepogood en gaan er geregeld vuisten de lucht in. De band gaat hierin mee en geeft alle energie weer terug. Zowel beide zangers als bassist Lesley Klaverdijk stappen geregeld op de speciaal neergezette kratjes op de rand van het podium om terug te schreeuwen naar de fans. De band sluit af met de in februari uitgebrachte track “Maybe I Don’t Wanna Know” en dan zit het erop voor vanavond. Call It Off heeft vanavond in Rotown maar weer eens bewezen dat hij zomaar de nieuwe Nederlandse poppunk legende kan zijn en mag zich gaan klaarmaken voor nog twee van deze geweldige shows.

Laat een reactie achter:

Spotify playlist