woensdag 13 januari 2016
 

Geschreven door Ellemieke Hertgers.

 

Chris Adler geeft details over terreurdreiging

Lamb of God annuleerde de rest van zijn Europese tour nadat Eagles of Death Metal doelwit was geworden van de terreuraanslagen in Parijs. Enkele dagen na dit besluit verdedigde frontman Randy Blythe het besluit, omdat er sprake zou zijn van een reële terreurdreiging in Tilburg. Wat die exacte dreiging inhield was onbekend, maar daar is nu meer informatie over losgelaten.

In een interview met Elliot in the Morning, legt drummer Chris Adler uit wat er die middag aan de hand was in Tilburg: “Eenmaal in Tilburg aangekomen bleek dat de beveiliging van de concertzaal twee volwassen mannen had gespot, die constant foto’s aan het maken waren. Ze maakten urenlang foto’s van het gebouw, de faciliteiten en de bussen. Toen de mannen erop aangesproken werden door de beveiliging, sprongen ze op hun fiets en gingen ze er snel vandoor. De beveiliging kwam vervolgens bij ons om te vertellen wat er zojuist was gebeurd.  

Nogmaals, we waren echt niet bang om te spelen, we voelden ons ook absoluut niet geïntimideerd. We vonden het simpelweg onverantwoord om het risico te lopen dat onze fans, crew en wijzelf doelwit zouden worden. Het voelde gewoon niet goed, zeker gezien de omstandigheden met Eagles of Death Metal. Onze bandnaam, Lamb of God, is al een doelwit op zichzelf. Op dat moment was onze band groter dan Eagles of Death Metal, dat soort dingen speelden ook mee in ons besluit.”  

Hieronder kun je het gehele interview met Chris Adler bekijken. Wat vind je ervan? Deel het met ons op Facebook en Twitter!

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist