donderdag 7 juli 2016
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Cliff Williams kondigt vertrek AC/DC aan

De Australische rockband AC/DC gaat al jaren mee. In mei vorig jaar gaf de band nog een show in Nederland. Ondertussen is AC/DC bezig aan het Amerikaanse gedeelte van de Rock or Bust Tour. Echter lijkt er toch binnenkort een einde te komen aan AC/DC. Bassist Cliff Williams heeft meer laten weten over zijn toekomst bij de band.

In een recent interview vertelt de bassist het volgende: “Dit is wat ik de afgelopen 40 jaar heb gedaan en wat ik ken, maar na deze tour stop ik met touren en opnemen. Het verliest van Malcolm [Young] in de band, het hele gedoe met Phil [Rudd] en nu het gebeuren met Brian [Johnson], het is veranderd. Ik heb het gevoel dat dit nu het juiste ding is om te doen.

De laatste jaren ging het allemaal niet meer zo soepel met de band. Gitarist Malcolm Young verliet de band nadat hij werd gediagnosticeerd met dementie, drummer Phil Rudd kwam in aanraking met justitie na ongepast gedrag en frontman Brian Johnson moest onlangs stoppen met optreden vanwege gehoorbeschadiging. Wanneer bassist Cliff Williams de band zal verlaten, is gitarist Angus Young het enige originele lid nog van de band.

Hieronder kun je luisteren naar “Highway to Hell” van AC/DC. Wat vind jij van het besluit van Cliff Williams? Laat het ons weten via Facebook en Twitter.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist