maandag 4 maart 2013
 

Geschreven door Steve Bolinde.

 

Column: Steve Bolinde – Festivals

Festivals; als bezoeker van deze website zul je vast wel eens op een festival zijn geweest. Misschien een groot festival zoals Pinkpop of Lowlands, of een kleiner festival bij jou in de buurt. Voor muziekliefhebbers zijn festivals te gek. Één dag of zelfs meerdere dagen op het droge gras bij mooi weer, of in de modder bij slecht weer kijken naar je favoriete bands. Vaak ontdek je ook nieuwe bands die je vervolgens gelijk onthoud en later opzoekt als je weer thuis bent.

Ik ben eigenlijk nog nooit naar een ècht festival geweest zoals Lowlands of Pinkpop. Ik heb me voor de jaarwisseling voorgenomen dat het er dit jaar toch echt een keer van moest komen. Ik werd enthousiast bij het lezen van de namen voor het nieuwe festival Best Kept Secret. Arctic Monkeys, Two Door Cinema Club en later kwamen daar ook nog Tyler, The Creator en Macklemore & Ryan Lewis bij. Het festival is vrij goedkoop in vergelijking tot de andere grote festivals en de locatie is te gek. Maar toen werd de line-up voor Pinkpop bekend gemaakt….

De line-up van Pinkpop is over het algemeen vrij kritisch ontvangen maar ik wist zeker dat ik er heen moest toen ik de uitgelekte namen voorbij zag komen op Twitter op de ochtend van de persconferentie. Eigenlijk is er maar een reden voor; er komen heel veel namen die ik eigenlijk niet vaak meer luister, maar die ik toch een keer live wil zien voordat m’n leven voorbij is. Green Day, Jimmy Eat World, Paramore en 30 Seconds To Mars om maar wat namen te noemen.

Ik vraag me eigenlijk nog steeds af wat de reden is dat ik nog nooit eerder naar een ècht festival ben geweest. Ik denk dat ik vooral de angst had (en die angst heb ik nog steeds beetje) dat het niks voor mij is/was. Ik heb een hekel aan kamperen en heb ook echt een hekel aan modder. Dus ik hoop dat de weergoden mij goed gezind zijn en dat ik samen met mijn vrienden en vriendinnen over een zonovergoten festivalterrein loop met een biertje in mijn hand, genietend van al die bands die ik vroeger veel luisterde en die ik eigenlijk stiekem altijd nog een keer live wilde zien.

Ik ben ook wel heel erg benieuwd naar welk(e) festival(s) jullie gaan. Laat het me vooral weten in de reageer sectie hieronder.

Steve

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist