zaterdag 19 augustus 2017
 

Geschreven door Sanne Paaij.

 

Cradle of Filth naar Nederland en België

Over een maand, op 22 september, zal het twaalfde studioalbum van Cradle of Filth verschijnen. Het plaatje draagt de naam “Cryptoriana – The Seductiveness of Decay“ en fans kregen al een voorproefje met de tracks “You Will Know the Lion By His Claw” en “Heartbreak and Séance“.

Bij een nieuw album hoort natuurlijk een promotietour en Cradle of Filth zal Nederland en België daarmee niet overslaan. Op donderdag 1 februari 2018 staat de band in 013, Tilburg. “Na een uitverkochte show in dezelfde zaal in 2015, keert Cradle Of Filth vanavond terug naar 013! Ooit begonnen als blackmetalband, is het geluid van Dani Filth en consorten door de jaren heen steeds theatraler geworden met veel gothic en horrorelementen. Met 14 platen op zak is het moeilijk om jezelf nog te overstijgen, maar dat is precies wat Cradle in 2015 deed met ‘Hammer Of The Witches’, wat zomaar bij het beste hoort wat de band heeft uitgebracht. Dat belooft wat voor het in 2017 te verschijnen album ‘Cryptorian – The Seductiveness of Decay’!“, kondigt het poppodium aan. De show in België is precies een maand later, op 1 maart, in de Vosselaar te Biebob.

MEER: Cradle of Filth deelde vorige maand deze videoclip met de wereld

Direct is ook bekendgemaakt welke act Cradle of Filth mee zal nemen om het voorprogramma te verzorgen. De eer is aan de Portugese mannen van Moonspell. Moonspell brengt op 3 november van dit jaar zijn elfde studioalbum uit, die de naam “1755” draagt. Tickets voor de Tilburgse show van de twee gothicmetal bands kosten €25,00 exclusief servicekosten. De voorverkoop begint aanstaande dinsdag, 22 augustus, via deze link. De ticketprijs en voorverkoopdatum voor de show in België is momenteel nog niet bekend.

Zit jij dinsdag klaar om kaarten te scoren voor deze show? Laat het ons weten via Facebook en Twitter, terwijl je hieronder luistert naar “The Death of Love” van Cradle of Filth en “Extinct” van Moonspell.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives