dinsdag 8 augustus 2017
 

Geschreven door Renske Berckmoes.

 

Cradle of Filth zet nieuwe track online

Het nieuwe album van Cradle of Filth wordt bijna uitgebracht. Er wordt dan ook telkens nog een tipje van de sluier opgelicht door de heren en dame over de plaat, zoals ook vandaag.

Cradle of Filth heeft namelijk een nieuwe track online gezet: “You Will Know the Lion By His Claw“. Het nummer zal te horen zijn op het nieuwste album: “Cryptoriana – The Seductiveness of Decay“, dat op 22 september uitkomt. Zanger Dani Filth zegt over de track: “Deze track is één van mijn favoriete nummers van het nieuwe ‘Cryptoriana’-album – naast ‘Achingly Beautiful’, ‘Death and the Maiden’ en de titeltrack – vanwege zijn unieke smaak en zijn heftige brutaliteit. […] Het nummer is geïnspireerd door het werk van H. Rider Haggard, en vertelt ook over de inlijving van de spoorwegen van de Transvaal in Afrika tijdens de negentiende eeuw. Dit om een beeld te schetsen van de hebberige intriges van de mens die opkomt tegen een furieuze, misplaatste natuurlijke vijand. Dit beeld staat dan ook voor de symbolische voorstelling van de verdrukten, de opstandigen.” Het twaalfde studioalbum van Cradle of Filth is reeds verkrijgbaar als pre-order via het label waar de band onder valt: Nuclear Blast Records.

MEER: Bekijk hier de clip van die andere nieuwe track van Cradle of Filth

Luister hieronder naar Cradle of Filth‘s nieuwste nummer: “You Will Know the Lion By His Claw“. Deel je mening over deze nieuwe track met ons via Facebook en Twitter!

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives