woensdag 17 april 2019
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Dave Stephens over nieuw We Came As Romans-materiaal

Afgelopen zomer kwam het schokkende nieuws naar buiten dat We Came As Romans‘ vocalist Kyle Pavone op 28-jarige leeftijd is overleden. Ondanks dat de band het erg moeilijk hier mee heeft, besloten de mannen weer te gaan touren. Nu is er ook spraken van nieuw materiaal.

We hebben wat demo’s hier en daar. Ik hou ervan dat we de studio in gaan met zoveel om over te schrijven en dat het ons zo hard raakt. We hebben nog nooit zoiets vreselijks meegemaakt en ik denk dat het therapeutisch zal zijn om er samen over te schrijven en het te verwerken.“, laat frontman Dave Stephens weten.

MEER: Doodsoorzaak Kyle Pavone bekend

Naast het feit dat We Came As Romans veel zal schrijven over Pavone in de aankomende tracks, wilt de band ook zijn werk gebruiken: “Hij was altijd aan het schrijven en ik ben er zeker van dat hij onze gitarist Lou [Cotton] het een en ander al heeft gegeven. […] We zouden het tof vinden om hem zoveel mogelijk bij dit album te betrekken, los van het feit dat we over hem schrijven.

Een vervanger voor Pavone hoeven de fans niet te verwachten. “Er is niemand die hem kan vervangen. Als we een andere zanger zouden toevoegen, voelt het alsof we hem vervangen. Terwijl als ik zijn gedeeltes voor mijn rekening neem dan is het anders.“, aldus Stephens.

Hieronder kun je luisteren naar “Hope” van We Came As Romans. Ben jij benieuwd naar nieuw materiaal? Laat het ons weten via Facebook en Twitter.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist