dinsdag 4 juni 2019
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

De 25 favorieten van… Kelly Ogden

Het concept is simpel: elke vraag begint met ‘Wat is je favoriete…?’ Want antwoorden op vragen als favoriete sportteam, superkracht en pretpark zijn natuurlijk van levensbelang. Deze keer onderging The Dollyrots‘ frontvrouw en bassist Kelly Ogden ons vragenvuur.

Ogden’s favoriete speelgoed van vroeger is op zijn zachtst gezegd gevaarlijk te noemen, maar ook het kiezen van een superkracht gaat niet zonder risico’s. Benieuwd naar haar antwoorden? Lees snel verder!

Wat is je favoriete…

01 – … eten?
Ik hou van Mexicaans eten, maar vandaag ga ik voor een Thaise salade met garnalen. Als ik op dit moment iets zou moeten eten.

02 – … drankje?
Ik hou van sodawater, dus gewoon koolzuurhoudend water. Ik hou ook van iets wat ik Barley Water noem, wat gewoon bier is. Dus dat is mijn alcoholische en niet-alcoholische drankje.

03 – … snoep?
Reeses peanut butter cups.

04 – … pizzatopping?
Ik ga gewoonlijk voor champignons en zwarte olijven.

05 – … zaal om in te spelen?
Ik vond het geweldig om te spelen in The Roundhouse in Londen met Bowling For Soup. Dat was echt te gek!

06 – … ding om mee te nemen op tour?
Mijn kinderen. -lacht- Het is eigenlijk best grappig want ik neem de laatste jaren eigenlijk niet echt meer iets voor mezelf mee. Ik denk fijne oordopjes? Zodat ik goed kan slapen.

07 – … plek in de wereld?
Mijn tuin.

08 – … pretpark?
Ik denk Disneyland. Die in Calfornië, want die in Florida is wel goed maar erg groot. Die in Californië is meer compact en het heeft meer van die ouderwetse, originele attracties. Dat vind ik juist wel tof.

09 – … nummer op dit moment?
Nou, wij gaan op tour met een band genaamd The Pink Spiders en zij zijn voor ongeveer een decade gestopt met touren, maar we hebben al vaker met hen gespeeld. En zij hadden een hitje rond dezelfde tijd dat ‘Because I’m Awesome’ was uitgekomen, genaamd ‘Little Razorblade’. Mijn kinderen zijn echt bezeten van dat nummer. Dus die staat momenteel op repeat en ik kan mezelf niet tegenhouden om het continu mee te zingen. Dus The Pink Spiders, ‘Little Razorblade’. Het is een oudje.

10 – … band toen je jonger was?
Hoeveel jonger? Veertien? Hole! Dat was een makkelijke vraag.

11 – … film?
Dirty Dancing, maar het staat gelijk aan Pulp Fiction.

12 – … sportteam?
Baseball, de Dodgers.

13 – … boek?
Oh nee, dit gaat weer zo’n vraag zijn die een eeuwigheid duurt om te beantwoorden. Ik hou van boeken. Nu ik kinderen heb lees ik minder, maar op tour lees ik nog altijd. Ik ben ook niet kieskeurig, als iemand mij een boek geeft, ga ik het lezen. De Drie Musketiers is wel een van mijn favorieten.

14 – … object in huis?
Luis. Of mijn bed. Of beiden. -lacht-

15 – … ding om te doen op een luie zondag?
Met mijn kinderen spelen op het strand.

16 – … speelgoed toen je klein was?
Vuur. -lacht- Ik was een pyromaan toen ik een kind was, het was afschuwelijk. Maar serieus, ik denk mijn fiets. We woonden buiten de stad in een kleine, veilige omgeving en ik mocht dan gewoon ver fietsen als ik maar voor het donker thuis was. Het was mijn eerste ontmoeting met vrijheid, dus ik ga voor mijn fiets.

17 – … basgitaarmerk?
Ik vind de vorm van de Thunderbird echt tof. Ik heb een aantal Gibsons en Epiphones, maar het hangt echt af van de daadwerkelijke gitaar. Op dit moment is het een Epiphone Thunderbird.

18 – … nummer om live te spelen?
Op dit moment ‘Animal’, het is het eerste nummer op ons nieuwe album. Ik hou er echt van om dat nummer live te zingen. Maar ik zal het altijd tof blijven vinden om ‘Because I’m Awesome’ te spelen. Ik ben dat nummer echt dankbaar en elke keer als we het spelen maakt het mij blij.

19 – … schoenenmerk?
Op dit moment Freebird-laarzen, dat zijn echt de fijnste schoenen die ik ooit gehad heb. En daarna mijn Doc Martens.

20 – … slaappositie?
Ik slaap op mijn linkerkant.

21 – … nummer dat je geschreven hebt?
‘Everything’, een van de nieuwste. Ik heb een heleboel favorieten, maar dat is mijn favoriet op dit moment. En waarschijnlijk ook voor een langere tijd, misschien zelfs voor altijd.

22 – … superkracht?
Onzichtbaarheid zou leuk zijn, maar ik zou waarschijnlijk wel vaak in de problemen komen. -lacht- Ik zou ook vliegen kunnen zeggen, maar ik ben best wel onhandig dus zelfs als het mijn superkracht zou zijn, zou ik het waarschijnlijk niet overleven.

23 – … dier?
Dit is er weer een, ik hou echt van alle dieren. Buidelratten! -lacht-

24 – … vervoersmiddel?
Ik zou echt graag een Chevy Nova willen.

25 – … album van een andere artiest?
Oh dit is echt heel moeilijk, er zijn er zoveel. Waarom vragen jullie me zoiets? Ik ga uiteindelijk dan toch voor Against Me! ‘Searching For a Former Clarity’. Maar het is echt een van de vele favoriete albums. Ik heb waarschijnlijk het record voor het langst erover doen om deze vraag te beantwoorden.

Benieuwd naar wat andere artiesten antwoorden op deze vragen? Check dan hier ons complete overzicht van de serie ‘De 25 favorieten van…’.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist