maandag 14 december 2015
 

Geschreven door Ellemieke Hertgers.

 

De beste alternatieve kerstcovers

Binnenkort worden de gourmetstellen weer afgestoft, de supermarkten leeg gekocht en pakjes onder de kerstboom uitgepakt. Nu blijft altijd één ding een heikel punt: kerstmuziek. De één houdt er van, de ander is blij als de ellende voorbij is. Om de aanloop naar de feestdagen wat draaglijker te maken voor sommigen onder ons, hebben we een aantal toffe alternatieve kerstcovers en -liedjes op een rijtje gezet:

1 – My Chemical Romance, “All I Want for Christmas is You

Het origineel van Mariah Carey kent iedereen wel. De heren van My Chemical Romance hebben hier een creatieve variant op gemaakt in 2008. Geheel in de stijl van “The Black Parade”, met Gerard Way’s unieke manier van zingen, is dit nummer er één die niet mag ontbreken in je playlist!

2 – All Time Low, “Merry Christmas, Kiss My Ass

De Amerikaanse poppunkers van All Time Low hebben groots uitgepakt. In 2011 bracht de band een zelf geschreven kerstnummer uit inclusief videoclip. Het nummer schetst de frustratie van een kantoormedewerker die zijn vrouwelijke collega niet weet te verleiden. Een grappige videoclip die je niet gemist mag hebben tijdens de feestdagen!

3 – Christopher Lee, “A Heavy Metal Christmas” en “Jingle Hell

Eén van de meest opzienbarende kerstliedjes is toch wel die van Christopher Lee. De acteur, bekend van onder andere The Lord of the Rings, is dit jaar op 93 jarige leeftijd overleden. De beste man bracht op 90 jarige leeftijd een kerstliedje uit genaamd “A Heavy Metal Christmas”. In het jaar erop volgde de single “Jingle Hell”.

4 – The Dead Rabbitts, “Making Christmas

The Dead Rabbitts bestaat onder andere uit Craig Mabbitt en Kevin Trasher van Escape the Fate. Om de kerstsfeer er goed in te krijgen, hebben de heren speciaal voor de feestdagen de themesong, “Making Christmas”, van het legendarische The Nightmare Before Christmas gecovered. Zo geeft dit nummer toch even een hele andere draai aan een Tim Burton film.

5 – Circa Survive, “Christmas Time is Here” en “I’ll Be Home for Christmas

Circa Survive heeft de nummers “Christmas Time is Here” en “I’ll Be Home for Christmas” op zijn eigen manier geïnterpreteerd. De nummers hebben een sterk melancholische ondertoon. Anthony Green’s dromerige stem is hier dan ook bij uitstek geschikt voor. Als je voor de verandering rustige kerstdeuntjes prefereert boven de vele keiharde covers, dan zijn deze twee nummers echte aanraders.

6 – The Dollyrots, “I Saw Mommy Biting Santa Claus

The Dollyrots krijgt een tien voor creativiteit met deze cover. De band heeft niet alleen een leuke clip eromheen bedacht, ook de teksten zijn compleet anders dan het origineel. Het nummer wordt verteld vanuit het perspectief van een kind. Een hilarisch scenario wordt uitgebeeld onder begeleiding van grappige teksten en muziek.

7 – August Burns Red, “Sledding Hill, a Holiday Album

De godfather der kerstcovers is natuurlijk August Burns Red. De band bracht maar liefst een geheel instrumentaal kerstalbum van 42 minuten uit. De plaat heet “Sleddin Hill, a Holiday Album”. Alle welbekende kerstklassiekers komen voorbij, zoals “Jingle Bells” en “Rudolph the Red Nose Reindeer”. Het album is precies wat je van een band als August Burns Red kan verwachten: keihard headbangen op kerstklassiekers. Daarnaast is de band ook te vinden op Punk Goes Christmas met een instrumentale versie van de Home Alone themesong!

Weet jij nog een briljante kerstcover? Deel het met ons op Facebook en Twitter! Wij van Smash Press wensen je fijne feestdagen toe!

Laat een reactie achter:

Spotify playlist