donderdag 21 februari 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Deep Purple plaatst album teaser

De Britse hardrock legende Deep Purple zal hun 19de album uitbrengen via het Duitse rocklabel earMUSIC. In Nederland zal deze op 29 april uitgebracht worden. In Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Finland en Spanje een aantal dagen eerder, namelijk 26 april. Deze legendarische band heeft al een teaser de wereld ingeblazen, helaas geen beelden, maar alleen geluid, wat natuurlijk ook leuk is.

De band heeft in Europa veel geschreven, maar is voor het opnemen en mixen van het album naar Nashville, Tennessee gegaan. Hier hebben zij samen gewerkt met Bob Erin, die met meer legendarische bands heeft samen gewerkt, zoals KISSPink FloydPeter GabrielAlice Cooper en Kansas. Dit schijfje bevat een totaal van 13 nummers. Onder andere “Out Of Hand“, “Hell To Pay“, “Weirdistan“, “Uncommon Man” en “Above And Beyond“. Volgens het label earMUSIC is dit album “de perfecte match van de originele spirit van de ’70s Deep Purple en van frisse en moderne productie“.

Het 18de album van de band, “Rapture Of The Deep” was uitgebracht in november 2005. Dit was het vierde album waar gitarist Steve Morse op te horen was, die in 1994 de band kwam versterken.

Beluister de teaser van het aankomende album van Deep Purple hieronder.

Laat een reactie achter:

Spotify playlist