zaterdag 21 december 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Def Leppard klaagt One Direction niet aan

Eerder berichtten wij dat Def Leppard mogelijk de Britse boyband One Direction zou aanklagen. Vandaag is bekend geworden dat dit niet gedaan wordt. Hier kun je daar alles over lezen. Het zou hier gaan om de boyband’s meest recente hit, “Midnight Memories“. Deze track leek te veel op “Pour Some Sugar On Me“, van de rocklegende’s track van 1987.

Phil Collen en Vivian Campbell, beide gitaristen van Def Leppard, hebben laten weten dat zij geen stappen zullen ondernemen. De heren beschrijven de tracks wel als “erg vergelijkbaar in de structuur” maar meer niet. Hieronder lees je wat de gitaristen exact gezegd hebben.

De akkoorden zijn een-vier-vijf. Deze zijn de blues. Het wordt niet meer basic als dit. Het Leppard gebeuren doet me meer denken aan de productie, het geluid, de vox en de reverb en de manier waarop het in elkaar gezet is.

Dat is erg vleiend dat deze kids ineens denken dat het tof klinkt. Ik denk dat een hele hoop mensen van hun generatie het niet met onze muziek zullen linken. Maar het is niet een geval zoals, laten we zeggen, Robin Thicke‘s ‘Blurred Lines’ tegen Marvin Gaye‘s ‘Got to Give It Up’.

Dat is anders. Feitelijk heeft hij een mayonaise pot en mensen joelen in de achtergrond zoals Marvin Gaye had. Ik zie niet in dat je dat kunt doen. Die van One Direction is erg vergelijkend qua structuur, maar dat is oké.”

Dus de band vindt het geen probleem. Wat is jouw mening hierover? Laat het weten via Facebook en Twitter. Je kunt hieronder luisteren naar het nummer “Pour Some Sugar On Me” van Def Leppard en naar “Midnight Memories” van One Direction om de tracks te vergelijken.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist