vrijdag 17 november 2017
 

Geschreven door Michelle Huizen.

 

Deze vijf bands zouden de derde headliner van Pinkpop 2018 kunnen zijn

De eerste twee headliners van Pinkpop 2018 zijn al bekend: zowel Foo Fighters als Bruno Mars mogen vier weken na Pinksteren de mainstage van het festival in Landgraaf betreden. Maar wie zal die derde headliner worden? Wij van Smash Press zetten vijf bands op een rijtje die nog best wel eens kans kunnen maken om die derde plek te vervullen op 15, 16 of 17 juni.

1. Pearl Jam
Laten we maar meteen de meest vanzelfsprekende kanshebber te benoemen: wordt dit jaar eindelijk het jaar voor Pearl Jam? Al zo een twintig jaar staat deze band op geruchtenlijstjes en probeert Pinkpop hem te boeken, maar tot nu toe heeft de organisatie nog geen succes geboekt. Toch blijkt er een kansje te zijn dat de mannen dit jaar wel in Landgraaf komen spelen. Pearl Jam heeft nog geen Europese festivalshows aangekondigd, maar de community manager van een Spaans festival gaf op een forum wel aan dat hij denkt dat het ernaar uitziet dat er in 2018 een Europese zomertour aankomt. Nog niet veel bewijs, maar genoeg om stilletjes te hopen dat het nu toch eindelijk gaat lukken.

2. Queens of the Stone Age
Onlangs stonden de mannen van Queens of the Stone Age nog in Ziggo Dome te Amsterdam voor een concert, maar het lijkt erop dat de band weer snel terug zal keren om zijn kunstjes te vertonen tijdens een festivalshow. De band staat namelijk op 12 juni op Bergenfest 2018 in Noorwegen en hoeft vervolgens pas op 25 juni weer te spelen op Inmusic Festival 2018 in Kroatië. Pinkpop valt precies tussen deze data, wat Queens of the Stone Age een goede kandidaat maakt.

3. Gorillaz
Gorillaz heeft enkele maanden geleden een van de meest geanticipeerde albums van het jaar uitgebracht: “Humanz“. Het is dus niet gek dat de band hier zo veel mogelijk fans mee wil bereiken. Dit doet de band onder andere met een concerttour, maar ook door middel van festivals. Begin juni speelt Gorillaz een show in Dublin en Rock Am Ring 2018 in Duitsland. In juli zorgt de band voor shows op Bilbao BBK Live 2018 in Spanje, Open’er 2018 in Polen en Roskilde 2018 in Denemarken. Wellicht bestaat de kans dat Gorillaz tussendoor zijn epische liveshow ook naar de festivalgronden van Pinkpop 2018 zal brengen.

4. Avenged Sevenfold
Pinkpop staat erom bekend vaak een popheadliner, rockheadliner en ‘willekeurige’ headliner te boeken. Ook Avenged Sevenfold maakt hierdoor kans de mainstage in Landgraaf te headlinen. De hele maand juni heeft de metalband al festivalshows door heel Europa geboekt staan. Op 15 juni staan de mannen op Pannonia Fields in Oostenrijk en op 17 juni spelen ze in Visarno Arena te Italië. Misschien heeft de band tussendoor tijd om snel Nederland te bezoeken om zijn gitaarriffs en screams te delen met het Pinkpop-publiek?

5. Guns N’ Roses
De tourdata van Guns N’ Roses lijken haast té perfect om de band niet te laten optreden op het festival. De rocklegendes spelen op 15 juni op Firenze Rocks 2018 in Italië en vervolgens op 18 juni op Download Festival 2018 in Parijs. Op zowel 16 en 17 juni zou de band dus de mainstage van Pinkpop kunnen headlinen. Natuurlijk hebben we Slash ft. Myles Kennedy and the Conspirators al op Pinkpop 2015 kunnen zien, maar “oh, sweet child of mine!” meeschreeuwen samen met iedereen op het veld van Pinkpop terwijl Guns ‘N Roses op het podium staat? Dat is een heel ander verhaal.

Niet headlinen, wel Pinkpop 2018
Andere acts die kans kunnen maken op een plekje op Pinkpop 2018 maar niet headlinen, zijn onder andere Frank Carter & the RattlesnakesMarilyn Manson, UnderoathNoFX en The Offspring. Al deze bands spelen namelijk in juni op Download Festival 2018 in Parijs en hebben plekjes over in hun tourschema’s tijdens één of meer dagen waarop Pinkpop 2018 plaatsvindt.

Welke band zou jij graag als derde headliner op Pinkpop 2018 willen zien? Deel het met ons via Facebook en Twitter.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives