woensdag 3 februari 2016
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Down verwijderd van FortaRock line-up

Vrij recent was de zanger van Down, Phil Anselmo, erg in opspraak. Hij deed tijdens een set op Dimebash festival een Hitlergroet en riep “White power”.

Oorspronkelijk zou de band een set spelen op het Nijmeegse FortaRock. Wegens deze uitingen heeft Mojo, de organisator van het festival, besloten om Down niet meer te verwelkomen op het festival. “Na de recente uitlatingen van zanger Phil Anselmo tijdens het Dimebash festival in de VS, is zijn band Down niet langer welkom op FortaRock. Anselmo bracht aan het einde van de show in de VS de Hitlergroet en riep ‘White power’. Aangezien we een weloverwogen beslissing wilden nemen, is de afgelopen dagen nauw overleg geweest tussen alle partijen. Op basis daarvan is besloten om de act te cancellen. We willen duidelijk maken dat er geen ruimte is voor racisme of fascisme op FortaRock.“, aldus Mojo.

Wie de vervanging zal zijn voor Down is tot op heden nog niet bekend. Drie dagen geleden heeft Anselmo zijn excuses aangeboden, wat je hieronder kunt zien. Begrijp jij de keuze van Mojo? Laat het weten via Facebook en Twitter.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist