maandag 28 januari 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

EP preview: Glasses & Mustaches – To Smithereens!

Adrian Delange (zang, gitaar), Roan Meijer (gitaar), Vincent Boer (bass) & Pascal Schouten (drum, achtergrondzang) vormen samen Glasses & Mustaches. Op 28 februari zal hun EP “To Smithereens!” uitgebracht worden. Totaal zit er 14:30 minuut aan muziek op deze EP, over een totaal van 5 nummers. Het uiteindelijke doel van deze mannen is om Glasses & Mustaches definitief op de kaart te zetten. Ik ben er van overtuigd dat dit hen gaat lukken als zij zo door blijven gaan.

De EP opent met de stem van Mila Kunis als Meg Griffin. Waar zij aan Peter Griffin vraagt wat er op zijn gezicht zit. “It’s a mustache, Meg.” Antwoordt de dikke Griffin. Het ligt een beetje voor de hand, maar dat neemt de genialiteit niet weg! Dit eerste nummer, “A Million Reasons”, zorgt ervoor dat je direct in de feeststemming bent. Dit komt door de vrolijke deuntjes en doordat het een uptempo nummer is met een super heldere stem.

De energie is duidelijk terug te horen in deze ritmische nummers. Op deze EP is geen wereld van verschil te horen tussen de nummers, waarmee zij duidelijk hun sound kenmerken. Energiek, enthousiast en oprecht zijn drie kenmerken waarmee deze EP beschreven kan worden. Persoonlijk zie ik de mannen een optreden geven, waar iedereen met zijn of haar bier in de lucht staat.

Glasses and Mustaches_cover

Het laatste nummer is er een die een afkorting als naam heeft. “S.F.G.” is deze afkorting. Je moet het nummer luisteren zodat je deze afkorting weet. Dus misschien is het slim om deze mannen te volgen op Facebook. Wel moet gezegd worden dat dit nummer ook weer enorm vrolijk is, met de nodige punk invloeden. Deze invloeden komen niet heel veel terug, maar als je goed oplet, hoor je ze wel voorbij komen!

Beoordeling: 8 / 10

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives