vrijdag 26 april 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

EP review: Mxrcxl – A Laughing Matter

Op de EP van Mxrcxl staan totaal 4 nummers van totaal 18 minuten. Deze EP draagt de naam “A Laughing Matter”.

De track die opent is “I Will, You Won’t”. Deze intro probeer ik te volgen, maar het komt op mij niet echt overtuigend over. Het komt op mij een beetje over alsof dit hele nummer een demo track is en het klinkt niet als een nummer die volledig af is.

Ook begint het intro van “Big Mistake” alsof het een demo versie is. Maar dit heeft de band bewust gedaan. Na deze intro klinkt het allemaal wel een stuk beter. Het gebeurd niet heel vaak meer tegenwoordig dat je alle instrumenten duidelijk hoort, maar dat is bij Mxrcxl wel het geval. Na ongeveer 2:30 minuut die redelijk rustig verlopen, knalt hier ineens de strot open waardoor je helemaal wakker schrikt. Geweldadige zang en beukende drums knallen je om de oren.

Dankzij de naam van de derde track, “I Forget To Smile” , verwachtte ik dat het nogal deprimerend zou kunnen klinken. Maar gelukkig wordt dit voorgevoel lekker weggeblazen door de zanger. De invloeden van een Marilyn Manson met schorre stem zijn hier wel te vinden, heerlijk! De instrumenten lijken ééntonig te zijn, maar op het moment dat dit begint op te vallen neemt het hele nummer een andere wending aan, waardoor je toch nog geïnteresseerd blijft.

Kortom, de EP begint niet heel erg fijn, maar eindigt daarentegen een stuk beter.

Beoordeling: 6,5/10

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives