vrijdag 16 januari 2015
 

Geschreven door Jelle Verheijden.

 

EP review: Rise Upon Fortunes – Rise

De Nederlandse hardcore- en metalcorescene wordt steeds groter. We hebben hier al meerdere mooie uitkomsten van gezien, zoals The Charm the Fury en For I Am King. Sinds kort hebben we er weer een veel belovende nieuweling bij: Rise Upon Fortunes. Zijn eerste EP, “Rise,” met totaal drie nummers, is een zeer goed begin.

Rise” opent met “I’d Rather Die On My Feet…” wat een erg lekker nummer is. Het is een snelle track die doet denken aan August Burns Red, maar dan toch ietsjes anders. De heerlijke rauwe stem geeft het nummer veel power, wat perfect wordt ondersteunt door snelle gitaarriffs en harde drumbeats, wat het technisch gezien ook erg goed maakt.

Hierna hoor je “Wide Awake, Dead for Days” wat in dezelfde sfeer doorstoomt. Helaas mist er iets in deze track. Het wordt opgebouwd alsof de hel zal losbreken, maar dit komt niet voor. Dit neemt niet weg dat het nummer goed is, het had alleen hard mogen losbarsten.

Als laatste komt “Not That Impressed” je nog even verblijden. Dit nummer doet precies goed waar het bij het vorige fout ging. Het begint al lekker zwaar en wordt alleen maar harder. Ook hier is alles perfect op elkaar ingespeeld. Met breakdown-achtige riffs wordt ook niet zuinig gedaan, wat ervoor zorgt dat dit het lekkere sausje over het geweldige gerecht is. Genieten!

Het mogen dan maar slechts drie nummers zijn, maar van deze EP kun je uren genieten. Bands als Rise Upon Fortunes geven hoop voor de Nederlandse metalcore. Schiet maar op met dat volledige album van jullie, heren!

Beoordeling: 8,5/10
Releasedatum: 16 januari 2015
Label: unsigned

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist