dinsdag 2 juli 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

EP review: Second East – therapy/remedy

De debuut EP van Second East, “therapy/remedy”, is er één die thuis is op elke markt. Screams, clean vocals, harde gitaren, rustige delen, snijdende intro’s, beukende drums en veel ritme. Kortom, wij mogen weer trots zijn als Nederlanders!  De EP is op 21 mei uitgebracht en kun je via deze link downloaden. 

De jongens van Second East laten weten dat één van hun grote inspiratie bij de band Underoath vandaan komt. Deze sound is de meest terugkomende van alle bands die zij noemde als inspiratie.

De eerste track van deze zes nummers bevattende EP draagt de naam “Incapable”. Dit is zo een track die begint met een cliché intro, namelijk met een snijdende gitaar. Gelukkig duurt dit cliché aanvoelende deel maar 2 seconden en komt hier direct een mix in, waardoor het cliché-af is. Persoonlijk ben ik niet weg van de screams, die overkomen alsof deze te veel bewerkt zijn.

De vijfde track op de EP “therapy/remedy” is er één die veel invloeden heeft van Underoath. Vanaf het ritmische intro tot aan het refrein en de clean vocals.

Daarentegen wordt de EP in totaal eigen sound afgesloten. Persoonlijk komt dit over alsof de aankomende albums van Second East veel meer deze sound zal hebben, van de track “The Library”.  Dit is een ijzersterk nummer die zijn stempel zet op de volledige EP en dit schijfje als een prachtexemplaar weet neer te zetten. Na het horen van deze EP ben jij trots dat jij Nederlands bent, net als de band!

Beoordeling: 8,5/10

Beluister hieronder Second East‘s “The Library“.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives