maandag 15 april 2013
 

Geschreven door Sven Rietkerk.

 

EP review: The Doots – Hit The Road

The Doots, een jonge energieke band bestaand uit zes leden. Met catchy indierock storten ze zich op de markt. Met een mix die zij zelf omschrijven als ‘Coldplay die op vakantie gaat met Foo Fighters en Kings Of Leon’ knallen ze een nieuw EP eruit.

De EP heet ‘Hit The Road’. En op het eerste gehoor is dit een lekkere EP voor onderweg. Over het algemeen klinken de vijf nummers ronduit zomers. Vrolijke melodielijnen met een pakkende baslijn, ondersteund door een lekker ritme. Dit geheel zorgt ervoor dat de EP je doet verlangen naar de zon, vrienden en reizen.

Het eerste nummer, titeltrack ‘Hit The Road’, geeft deze gedachtegang het beste vorm. Een gevoel van zomer, de behoefte om met je hoofd in de zon te zitten en te reizen met vrienden komt hier naar boven. Het lijkt alsof dit nummer de winter afsluit en vooruit kijkt naar de zomer.

Met dit gevoel kabbelt het album door. Steeds in een vast stramien. Een intro, de zang die duidelijk naar voren treed, een bridge en een outro. Het verschil in de nummers zit vooral in ritme en tempo. Zo betrapte ik mijn voet op meetikken bij slotnummer ‘Letting You Go’.

Waar zij zelf de combinatie Coldplay, Foo Fighters en Kings Of Leon noemen, voelde ik zelf een andere combinatie aan. Na een aantal keer de hele EP geluisterd te hebben kreeg ik meer het gevoel dat Handsome Poets, Fall Out Boy en MakeBelieve met elkaar een plaat opgenomen hadden. Dit is natuurlijk ook geen slechte combinatie.

Al met al is ‘Hit The Road’ een catchy EP. Vrolijke nummers die het goed zullen doen op zonnige festivalweides. Zoals bij elke plaat is niet alles perfect. Bij het tweede nummer, ‘She Shines’, was mijn eerste gedachten “oei, een four chord liedje” (google dat maar). Hoewel de EP nu leuk is om te luisteren heb ik wel het gevoel dat dit niet een EP is die je tien keer achter elkaar kan luisteren. Het gevaar van herkenning en verveling ligt op de loer. Dit is geen ramp natuurlijk, maar doet wel af aan het totaal plaatje. Tot slot denk ik dat deze EP uitstekend is om over een paar maanden te luisteren als je met vrienden onderweg bent naar een festival. Dit allemaal dankzij het zomerse gevoel dat achterblijft na het luisteren van deze EP.

Beoordeling: 7/10

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives