zondag 25 augustus 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

EP review: The Wrong Kid Died – TWKD

De hoes van de EP van The Wrong Kid Died, “TWKD”, ziet er een beetje amateuristisch uit. De afbeelding en de te grote letters trekken niet de aandacht. Er is een gezegde die luidt “beoordeel een boek niet op zijn omslag”. Dus dat doen wij ook niet met deze EP.

Deze drie nummer bevattende EP heeft geen genade. Vanaf het begin tot aan het eind is het één bonk geweld. Het woord geweld is in dit opzicht te oneerbiedig. De EP zit vol gewelddadig geweld!

Op dit schijfje vind je van alles. Je komt extreem agressieve grunts, tot aan hoge screams tegen op “TWKD”. De agressieve grunts domineren op dit schijfje en zijn zeker het luisteren waard. De tweede track op het album, “Your Mouth Puts a Cheque that Your Ass Can’t Cash”, bevat emotionele, rustige en lange grunts die je echt het gevoel geeft alsof je bij een show bent.

Het laatste nummer op deze EP heet “Suffocate” en raast als een stormende wervelwind op je af. Vanaf het intro tot aan het eind van dit nummer voorspel ik een circle pit die te vergelijken is met het tempo van een tornado. Niets houdt deze EP tegen om alles in hun weg kapot te maken.

Beoordeling: 7/10

Laat een reactie achter:

Spotify playlist