zaterdag 16 maart 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

EP review: Through The Struggle – Absolute Nothing

In 2009 is er een hardcore band ontstaan in Nijmegen. Vanaf dit moment zijn zij druk bezig geweest met het verspreiden van hun verscheurende muziek. Deze maand hebben deze gasten hun tweede EP uitgebracht. “Absolute Nothing” is de naam die hun tweede kindje draagt. Totaal bevat deze EP 5 nummers.

Brimstone” scheurt je gehoor kapot zodra het nummer begint. Niks intro of rustig beginnen, direct openen met de hardste pit die je in tijden gezien hebt. Deze 3:35 minuut garanderen dat de rest van de EP ook absurd moet zijn. De diepe screams dreunen binnen als de vocalen van menig professioneel hardcore zanger.

Het derde nummer van de EP is “Death Drinker”. Tijdens dit nummer wordt het harde aspect een beetje vervormd naar een meezinger. Wat oproept tot een groepsgevoel waardoor iedereen in de zaal mee schreeuwt en vervolgens weer een dikke pit maakt.

De EP bouwt niet op, het blijft op hetzelfde hoge niveau en zo eindigt het ook. De EP opende zonder intro, dus dat houdt in dat je ook niet met een outro eindigt. De laatste paar seconden worden bepaald door een harde, diepe, dreunende scream die je nog blijft horen nadat het nummer afgesloten is.

Je kunt er lang over praten of kort, maar als Through The Struggle zo doorgaat staan zij binnen een aantal jaar op de grote podia. Mocht jij graag willen zeggen “ik heb deze mannen ooit nog eens in een kleine kroeg zien spelen”, moet je maar snel naar een optreden van hun gaan. Want deze mannen gaan het maken.

Beoordeling: 8,5/10

Hieronder kun je luisteren naar de afsluiter van “Absolute Nothing“, “Snowfox“.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives