donderdag 7 maart 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

EP review: We Are The Knight – October

We Are The Knight is een redelijk nieuwe band. Eind 2011 is de band opgericht en sinds een aantal weken hebben zij hun EP, “October”, de wereld in geblazen. De Amersfoortse punkrockers hebben een schijfje uitgebracht waar zij trots op mogen zijn. Totaal bevat “October” 5 nummers.

Het album wordt geopend door het nummer “Sunday Mole Ella” en begint met de woorden “You’re the reason that I’m still breathing, that I’m still walking on this little earth.” Wat lief, je wordt welkom geheten op de EP van de mannen door de liefste woorden die je van hen ooit zal krijgen waarschijnlijk.  Daarnaast klinkt het nummer heerlijk. Het is goed in elkaar gemixt, die ritmisch goed in elkaar zit en een heerlijk snel tempo heeft. Het ongeremde enthousiasme spat er van af.

Maar niet alleen dit nummer heeft een lekker tempo. De snelle, strakke punkrock van deze mannen blijft heerlijk in je kop hangen. Daarnaast zijn ook de vocalen van de frontman een deel die de nummers helemaal compleet maakt.

Verrassend genoeg zijn er ook delen in de nummers waarop je even rustig een biertje kunt openen. Dan is de muziek een stuk rustiger, maar schiet wel op met je biertje, want zo veel tijd heb je niet om hem op te drinken. Na deze rustige klanken wordt het tempo weer hard opgevoerd en knalt We Are The Knight weer heerlijk door.

October” sluit haar deuren met het gelijknamige nummer “October”. Tja, er valt nog weinig over te vertellen verder. Dit plaatje klinkt gewoon heerlijk strak, het is catchie, snel en enthousiast. Super heerlijke punkrock om ook live te bekijken, dus mochten zij in de buurt zijn moet je zeker even langs gaan om met deze heren mee te schreeuwen.

Beoordeling: 8/10

Je kunt hieronder luisteren naar het nummer “October“.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives