dinsdag 30 juli 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

EP Review: When Disaster Falls – The First Chapter

De melodieuze metalcore band When Disaster Falls komt uit Tilburg en  komt keihard binnen in de scene met hun nieuwe EP “The First Chapter“. De Nederlanders bestaan ongeveer anderhalf jaar, maar hebben duidelijk een goede smaak. Deze vier nummer tellende EP zal je niet laten denken dat dit het eerste wapenfeit is van de band, ondanks dat dit wel het geval is.

Het eerste nummer draagt de naam “Broken” en laat je rustig kennis maken met de kwaliteit van de band. De zang wordt uitgevoerd door Joey Uijens en laat in dit nummer direct zijn hoge screams horen, maar is niet te beroerd om ook soms een diepe growl er tussen door te gooien. Alle soorten screams komen van pas en zijn geweldig goed uitgevoerd. Één van de meest opvallende screams zijn de pig squeels die na ongeveer 1:40 begint.

De track “Backstabbed” bevat naar mijn mening de beste intro van alle vier de nummers. Geen enkele instrument is te horen, alleen de gewelddadige screams van Uijens. De nodige clichés zijn ook te vinden in de tracks. Is dat erg? Nee, want het werkt nog steeds! Dit zorgt voor de melodieuze rust in het nummer, waarna je direct weer een moshpit kunt beginnen.

Met “The First Chapter” gaat When Disaster Falls zichzelf welverdiend op de kaart zetten van Nederland. Het enige wat de band nu nog nodig heeft, is dat zij de verdiende bekendheid krijgen. Muzikaal gezien is dit een EP die van hoogstaand niveau is, waar menig Nederlandse (melodieuze) metalcore band nog van kan leren. 

Beoordeling: 9/10

Laat een reactie achter:

Spotify playlist