zondag 23 april 2017
 

Geschreven door Sanne Paaij.

 

Europese festivals waar je een keer geweest moet zijn #1

Paaspop is afgelopen en Groezrock staat voor de deur. Oftewel, het festivalseizoen is officieel begonnen. Het aantal festivals in Nederland is inmiddels enorm. In de afgelopen vijf jaar zagen festivals zoals Best Kept Secret, Netherlands Deathfest en Down the Rabbit Hole het levenslicht. Natuurlijk zijn er ook een hoop oude rotten in het vak en viert bijvoorbeeld Jera On Air dit jaar zijn 25-jarig jubileum. Ook in de rest van Europa zijn ontzettend veel festivals te vinden. Voor als je dit jaar besloten hebt om eens niet in Nederland te blijven, zetten wij tien Europese festivals voor je op een -willekeurige- rij. Vandaag de eerste vijf.

Punk Rock Holiday – Slovenië
Sinds 2011 wordt in het Sloveense Tolmin Punk Rock Holiday georganiseerd. De bijzondere festivallocatie, tussen twee bergrivieren, geeft dit festival zeker een “holiday” gevoel. Op slechts twee podia weet de organisatie van Punk Rock Holiday een hele week te vullen. Bands die in 2017 op het festival staan zijn onder anderen The Offspring, Pennywise, Face To Face, Madball, Ignite en Anti-Flag. Het festival wordt gehouden van 7 tot en met 11 augustus. De editie voor 2017 is inmiddels uitverkocht. Voor meer informatie over Punk Rock Holiday kijk je hier.

Brakrock Ecofest – België
Brakrock Ecofest is een eendagsfestival dat zijn naam te danken heeft aan het feit dat hij alles op een zo duurzaam mogelijke manier probeert te organiseren. Het festival neemt elk jaar deel aan een Vlaamse wedstrijd die het meest groene festival bekroont. Brakrock Ecofest won deze wedstrijd in 2013 en 2016. Om dit resultaat te behalen wordt er bijvoorbeeld zoveel mogelijk biologische en vegetarische catering ingezet en maakt het festival gebruik van groene energie. Bands zoals Good Riddance, Face To Face, No Fun At All, Pears, Get Dead en The Real Danger staan op zaterdag 5 augustus in het Belgische Duffel. Voor meer informatie en het kopen van tickets kun je hier terecht.

With Full Force – Duitsland
Voor het wat hardere werk kun je terecht op With Full Force in het Duitse Gräfenhainichen. Het festival bestaat sinds 1994 en wordt dit jaar voor het eerst gehouden op het Ferropolis terrein, ook wel De IJzeren Stad genoemd. Dit is een openluchtmuseum vol met enorme industriële machines van halverwege de twintigste eeuw. Dit is voor With Full Force inmiddels de derde locatie, in de tientallen jaren hiervoor werd het festival op twee verschillende oude vliegvelden opgebouwd. Van 22 tot en met 24 juni staan onder anderen Kreator, Dropkick Murphy’s, Sepultura, Terror, Suicide Silence en Apologies, I Have None op de planken. Kijk op de website voor meer informatie en tickets.

Volt Festival – Hongarije
Festivalkenners denken bij Hongarije waarschijnlijk al snel aan Sziget Festival. Dit festival wordt elk jaar gehouden op een eiland in het noorden van Hongarije. Voor Volt Festival kun je iets dichter bij huis blijven. Volt Festival wordt namelijk gehouden in een bos in de stad Sopron, net over de grens van Oostenrijk. Het festival bestaat inmiddels al ruim twintig jaar en is opgezet door dezelfde organisatoren als Sziget Festival. Het wordt dan ook liefkozend Sziget’s kleine zusje genoemd. Volt Festival weet vijf dagen te vullen met de meest uiteenlopende acts. In 2017 zijn naast vele dj’s en hip-hop artiesten bijvoorbeeld ook Linkin Park, Paramore, Of Mice & Men, Enter Shikari en The Devil Wears Prada te bewonderen. Volt Festival wordt gehouden van 27 juni tot en met 1 juli. Voor meer informatie kijk je hier.

Hellfest – Frankrijk
Hellfest in Frankrijk richt zich vooral op heavy metal en vindt elk jaar in hetzelfde weekend plaats als Graspop Metal Meeting in België. Er is dan ook een grote overlapping in de line-up te zien. Hellfest vierde vorig jaar zijn tiende verjaardag en wordt gehouden in het kleine stadje Clisson, in het westen van Frankrijk. Het festival beslaat zes podia, elk met een eigen muzikale thema. Meer dan 160 acts zijn te zien op het festival, dat dit jaar gehouden wordt op 16, 17 en 18 juni. Dit jaar staan onder anderen Opeth, Slayer, Sabaton, Five Finger Death Punch, Rob Zombie en Chelsea Grin op de planken. Hellfest is, net zoals de afgelopen drie jaar, inmiddels uitverkocht. Kijk voor meer informatie op de website.

Heb jij één van deze festivals al eens bezocht, of ben je van plan om dit te gaan doen? Laat het ons weten via Facebook en Twitter en deel gelijk je meest memorabele festivalmoment.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives