woensdag 26 april 2017
 

Geschreven door Sanne Paaij.

 

Europese festivals waar je een keer geweest moet zijn #2

Paaspop is afgelopen en Groezrock staat voor de deur. Oftewel, het festivalseizoen is officieel begonnen. Het aantal festivals in Nederland is inmiddels enorm. In de afgelopen vijf jaar zagen festivals zoals Best Kept Secret, Netherlands Deathfest en Down the Rabbit Hole het levenslicht. Natuurlijk zijn er ook een hoop oude rotten in het vak en viert bijvoorbeeld Jera On Air dit jaar zijn 25-jarig jubileum. Ook in de rest van Europa zijn ontzettend veel festivals te vinden. Voor als je dit jaar besloten hebt om eens niet in Nederland te blijven, zetten wij tien Europese festivals voor je op een -willekeurige- rij. Afgelopen zondag waren de eerste vijf aan de beurt, vandaag lees je over de laatste vijf.

Ieper Hardcore Fest – België
Ieper Hardcore Fest, dat elk jaar plaatsvindt in het Belgische Ieper, viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. Om dit te vieren heeft de organisatie dit jaar negen extra bands geboekt, in vergelijking met voorgaande jaren. Ieper Hardcore Fest staat bekend om zijn groene manier van werken. Het festival serveert uitsluitend veganistisch eten en maakt gebruik van speciale compost toiletten. Ieper Hardcore Fest won in 2015 de prijs voor het meest groene festival van België. Op 11, 12 en 13 augustus staan bands zoals Terror, Napalm Death, Walls of Jericho, Turnstile, Slapshot en Death By Stereo op het festival. Voor meer informatie over het festival en tickets kun je hier terecht.

Ruhrpott Rodeo – Duitsland
Ruhrpott Rodeo wordt gezien als het grootste punkfestival van Duitsland. Het festival wordt sinds 2007 elk jaar gehouden in het weekend van Pinksteren. Het eerste jaar was het festival in een theater, maar sinds 2008 is het te bezoeken op een vliegterrein in Hünxe, bij Bottrop. Ruhrpott Rodeo wordt georganiseerd door de Duitse muzikant Alex Schwers, die drumt in de band Slime. Deze Duitse band staat dit jaar zelf ook op de poster, naast acts zoals Bad Religion, Cock Sparrer, Ignite, Samiam, The Adicts en Terrorgruppe. Ruhrpott Rodeo vindt plaats van 21 tot en met 23 juni. Voor meer informatie kijk je op de website.

Metaldays – Slovenië
In de eerste editie van deze feature schreven we over Punk Rock Holiday in Tolmin, Slovenië. Twee weken voordat dit punkfestival losbarst, kun je genieten van het hardere werk tijdens Metaldays. Metaldays vindt plaats op dezelfde unieke locatie, waar je met je voeten in de rivier kunt genieten van bands zoals Architects, Kadavar, Amon Amarth, Marilyn Manson, Opeth en Heaven Shall Burn. Het festivalterrein beschikt over twee stranden en ligt middenin de natuur. De organisatie van Metaldays hecht daarom veel waarde aan milieubewustheid en heeft hier vorig jaar een prijs voor mogen ontvangen. Metaldays vindt dit jaar plaats van 23 tot en met 29 juli. Kijk voor tickets en meer informatie hier.

Bay Fest – Italië
Bay Fest vindt dit jaar pas voor de derde keer plaats. Het festival, dat zich vooral richt op punk, wordt gehouden in het Emilia-Romagna gebied in Noord-Italië. De naam Bay Fest zegt het misschien al, de festivallocatie ligt in een baai in een uitmonding van de Middellandse Zee. Voor het combineren van een zonvakantie met een punkfestival, kun je dus prima op Bay Fest terecht. Bands die voor de editie van 2017 geboekt zijn, zijn onder anderen Bad Religion, Undeclinable Ambuscade, Anti-Flag, Rise Against, Face To Face en Pennywise. Bay Fest wordt gehouden op 13, 14 en 15 augustus. Voor meer informatie en het kopen van tickets kijk je hier.

Hurricane Festival/Southside Festival – Duitsland
Het laatste festival in dit rijtje, zijn er eigenlijk twee. Het Hurricane Festival en Southside Festival vinden elk jaar in hetzelfde weekend plaats en delen ook het grootse deel van de line-up. Hurricane Festival wordt gehouden in Scheessel, in het Noorden van Duitsland. Southside Festival vind je in het zuiden, in het plaatsje Neuhausen ob Eck. Dit jaar staan bands zoals Green Day, Blink-182, Of Mice & Men, Linkin Park, A Day To Remember en Wolfmother op de posters. Voor meer informatie over Hurricane Festival kijk je hier. Informatie over Southside Festival vind je via deze link.

Heb jij één van deze festivals al eens bezocht, of ben je van plan om dit te gaan doen? Laat het ons weten via Facebook en Twitter en deel gelijk je meest memorabele festivalmoment.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives